Remon van Os en Anja van Osch
Remon van Os en Anja van Osch

Geslaagd darttoernooi Sparta'25

Sportnieuws Sport

Beek en Donk – Bij Sparta'25 heeft zaterdag 25 maart de tweede editie van het darttoernooi plaatsgevonden voor leden, sponsors, supporters en andere betrokken. Met 37 deelnemers was het toernooi goed bezet. Vanaf 18.30 uur tot na middernacht is er door iedereen gedart om de prijzen, maar vooral voor het plezier.

Geert v.d. Heuvel, van het bekende timmerbedrijf, had 8 mooie stevige borden gemaakt. De dartborden, verlichting en vloerplaten waren afkomstig van Dave van de Burgt, van het gelijknamige café. Dank daarvoor.

Het toernooi stond onder deskundige leiding van Mark Claassen. Het toernooi startte met een poulefase van het 501. Iedereen kon zo'n 5 wedstrijdjes darten, best of drie. Er moest met een dubbel worden uitgegooid. Sommige partijen duurden dan ook wat langer.

De loterij, even een rustmoment op de avond, met mooie bierpakketten, wijn, Sportshop waardebonnen en een Ajax en PSV bal als prijzen, werd goed ontvangen.

Nadat iedereen zijn poule had gespeeld werd een scheiding aangebracht. De aanwezige dames speelden een eigen competitie tac-tics, (volgooien). Deze strijd was lang spannend. Maar net als vorig jaar won Anja van Osch voor Dorian van Schijndel. Anja ontving de wisselbeker voor de tweede keer inclusief een waardebon van Sportshop Laarbeek en een aantal consumpties.

Bij de heren speelden de eerste twee van de elke poule uit de poulefase het 501 gooien in knock-off systeem, best of drie. De overige speelden een knock-off systeem met tac-tics.

Op deze wijze kon elke deelnemer weer diverse wedstrijden darten. Bij het tac-tics was Mark van Lieshout in de finale net te sterk voor Pieter Jans. Bij het 501 gooien werden mooie duels uitgevochten. Het niveau was zeer goed. De finale ging uiteindelijk tussen Remon van Os en Hans van Eert. Beiden wisten regelmatig hoge scores te gooien. Degene die het eerste drie sets wist te winnen was de winnaar. Na de 1-1 tussenstand nam Hans een 2-1 voorsprong. Hij leek de wedstrijd te winnen maar Remon was de hele avond al ongelofelijk sterk in het uitgooien. De laatste set was om te snijden, zo spannend. Uiteindelijk was het Remon die het derde punt naar zich toe wist te trekken. Remon ontving de wisselbeker inclusief een waardebon van Sportshop Laarbeek en een aantal consumpties.

Iedereen was na afloop zeer tevreden over het verloop van het toernooi en de organisatie. Weer een mooie activiteit bij Sparta'25 die volgend jaar weer wordt gehouden.