Afbeelding

Jonge Franse mannen fietsen 20.000 kilometer

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - U heeft ze vast wel gezien in de omgeving, 2 jonge mannen op een oranje gekleurde BERG-familiefiets met voorop een blauw zeil. Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan? Wat is hun doel?

De twee heten Loïc Lemoine en Christophe Jacq en kwamen een aantal maanden geleden de winkel van de Nederlandse Désirée Peele, die al jarenlang in Frankrijk woont en werkt, met de mededeling dat ze op een familiefiets van Brest naar Péking wilden fietsen. Dat is een afstand van meer dan 20.000 kilometer! Désirée wilde dolgraag meewerken aan dit unieke project en met medewerking van BERG werd de BERG e-GranTour ter beschikking gegeven. De jongens zijn sportief en erg gemotiveerd. Ze hopen geld in te zamelen voor een vereniging in Bretagne die wensen laat uitkomen voor zieke kinderen en kinderen in ziekenhuizen. Het zijn echte avonturiers en ze hebben er zin in. Ze hopen per dag zo'n 60-80km af te leggen en dat binnen een tijdsbestek van 11 maanden.

Op Facebook werd een oproep gedaan door Désirée Peele. Ze vroeg of er iemand op de route deze jongens een slaapplaats wilde aanbieden. Maandag waren ze in Baarle-Nassau waar ze een plek om te overnachten vonden. Dinsdag logeerden ze in Aarle-Rixtel van waaruit ze vandaag verder zijn gefietst naar Ede, waar het hoofdkantoor van Berg is gevestigd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding