Asfaltonderhoud Provinciale Weg - Ginderdoor

Algemeen Gemeente

Lieshout/Mariahout - In opdracht van de gemeente Laarbeek start KWS Infra binnenkort met het asfaltonderhoud aan de Provinciale Weg en Ginderdoor nabij de dorpskernen Lieshout en Mariahout.

De bovenste laag asfalt in de gehele rijbaan wordt vervangen door een nieuwe laag asfalt. Door een snelle en efficiënte uitvoeringsplanning wordt hinder tot een minimum beperkt. Ook in de nachtelijke uren wordt doorgewerkt, echter beperken ze zich hierbij tot werkzaamheden met minimale hinder naar de omgeving. Bovendien wordt met een korte uitvoeringsduur het risico op het ontstaan van onveilige en hinderlijke structurele sluiproutes via het onderliggend wegennet beperkt.

De ontsluiting van de Lieshoutseweg vanaf de N615 via de Ribbiusstraat is alleen vanaf 2 tot en met 3 mei afgesloten. Lieshout is dan alleen vanaf de N615 bereikbaar via de Deense Hoek, hier worden omleidingsborden voor geplaatst.

De werkzaamheden worden uitgevoerd van maandag 1 tot en met zaterdag 6 mei, in de (school-) meivakantie. Hierdoor wordt de bereikbaarheidshinder en de veiligheidsrisico´s voor schoolgaande jeugd beperkt. Doorgaand verkeer wordt gedurende deze 6 dagen omgeleid.

Gedurende de werkzaamheden worden fietsers tijdelijk in twee richtingen over het westelijke fietspad geleid. Hiermee worden onveilige situaties met fietsers voorkomen en blijft de doorgang voor fietsers gewaarborgd. Voor vrachtverkeer is het gedurende deze 6 dagen tijdelijk toegestaan om door de Kapelstraat in Beek en Donk te rijden.