Harry en Tiny van Duijnhoven
Harry en Tiny van Duijnhoven Foto: Martin Prick

Harry en Tiny van Duynhoven 50 jaar getrouwd

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Harry (80) en Tiny (78) van Duynhoven-Jonkers vieren op 21 april hun 50-jarige bruiloft. In een oorspronkelijk kleine veestal, prachtig verbouwd tot woonhuis, wonen ze tot volle tevredenheid midden tussen de kinderen. Harry en Tiny hebben zelf 3 kinderen, Hilde, Henny en Jos. Inmiddels zijn er alweer 11 kleinkinderen.

Sneeuw
De eerste keer, dat Harry en Tiny elkaar zagen was in De Mortel, maar Tiny was geen goede partij voor Harry, "want ze had al een vriend". Tijdens het dansen in Erp sloeg de vonk echt over. Terwijl Harry aan het dansen was met de zus van Tiny, viel zijn oog op zijn toekomstige vrouw en dacht hij: "Dat is net (krek) een vrouwtje voor mij". Er bestond op dat moment nog wel wat twijfel; niet lang daarna werd de verbintenis door Tiny afgebroken. Tiny's zus Anny legde opnieuw contact tijdens de kermis in Uden. Zo kwamen Harry en Tiny voor de tweede keer en deze keer definitief bij elkaar. Ook tijdens het gesprekje met uw redacteur zegt Tiny: "Dè is 't menneke hè", een bevestiging van 50 jaar trouw aan elkaar. Getrouwd werd in 1967 in Elsendorp. De weergoden waren het kersverse bruidspaar niet goed gezind, want het vroor op de morgen van de 21ste april, het had gesneeuwd en het bleef de hele dag guur, maar in de tent bij het ouderlijk huis van Tiny was het gezellig.

Druk
Dansen is een leidraad geweest door hun hele leven. Dat ging altijd geweldig, "of het nu de Mazurka, de Polka of de Vleta was", glundert Harry. Ze komen allebei uit een boerengezin, Harry uit een gezin van veertien, "Ik had tien zussen en drie broers", en Tiny uit een gezin met vier kinderen. Allebei zijn ze van thuis uit een boerenbedrijf gewend en dat is dan ook waar ze in Beek en Donk mee beginnen. Eerst een varkensbedrijf, later melkkoeien. Nog steeds helpt Harry mee met het melken van de koeien en andere bezigheden, want op een boerderij is het altijd druk. Tiny zorgt voor het huishouden en helpt als het nodig is in de gezinnen van de kinderen. Bijvoorbeeld wanneer er op de kleinkinderen moet worden gepast.

Rolletjes
Nu ze wat ouder zijn houdt Harry kippen en heeft een eigen moestuin. Daarnaast zingt hij in het NCB-koor. Tiny is graag in huis bezig en houdt van fietsen. Dat laatste gaat sinds enige tijd niet meer zo goed, maar als ze kunnen, trekken ze er samen graag met de fiets op uit. Het feest wordt thuis gevierd. In één van de stallen wordt een tent opgebouwd en daarin wordt een groot feest gehouden, net zoals ze 50 jaar geleden in een tent begonnen zijn. Plannen zijn er nog genoeg, het echtpaar is al een paar keer op een verre buitenlandse reis geweest. Ze vinden het wel jammer, dat er steeds weer dingen afvallen, die ze vroeger graag deden. Tiny noemt als voorbeeld de volksdansgroep, waarvan ze lid was. "We dansen niet meer, maar komen nog wel geregeld bij elkaar, zo gezellig is die groep", lacht Tiny. Harry en Tiny vinden, dat hun leven nu als op rolletjes loopt. Harry: "Ik zou het zo weer doen", een stralende Tiny hoeft niets te zeggen. Dat zit wel snor tussen deze twee!

DeMooiLaarbeekKrant wenst het bruidspaar een hele gezellige dag en nog vele jaren 'op rolletjes' toe!

Afbeelding