Logo mooilaarbeek.nl
Kunst en Cultuur

Expositie Laarbeekse beeldhouwers

'Windkracht 5', een beeld van Kitty Tijbosch  | Fotonummer: f20d76
'Windkracht 5', een beeld van Kitty Tijbosch (Foto: Kitty Tijbosch)

Laarbeek - Twee Laarbeekse beeldhouwers, Kitty Tijbosch uit Lieshout en Jan Wijnen uit Beek en Donk, exposeren samen met collega-beeldhouwers van het beeldhouwerscollectief 'Vresselse Beeldhouwers'. Zij laten hun werk van de afgelopen twee jaar zien op zaterdag en zondag 22 en 23 april in een prachtige tuin op het Landgoed Zwijnsbergen aan de Vresselseweg 69 te Sint-Oedenrode, de weg van Breugel naar Nijnsel.

De expositie, waar meer dan 100 beelden te zien zijn, is op beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur en is duidelijk met borden aangegeven. De toegang is gratis. Het beeldhouwerscollectief telt in totaal 50 leden en bestaat al bijna 20 jaar.

De 'Vresselse Beeldhouwers' zijn geschoolde kunstenaars en autodidacten, mensen met veel ervaring én beginners. Tijdens de expositie kunnen de bezoekers kennismaken met de kunstenaars en met hen van gedachte wisselen over het beeldhouwen, een zeer arbeidsintensieve kunstvorm. Ook zijn enkele beeldhouwers daadwerkelijk aan het werk.

Het is de dames en heren beeldhouwers vooral te doen om de presentatie van hun creatieve resultaten. Een aantal van de beelden is te koop. Misschien een goede gelegenheid om tuin of huiskamer te verrijken met een mooi kunstwerk. Nabij de locatie exposeren ook een aantal schilders. Een mooie fietstocht naar Breugel loont zeker de moeite.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>