Vlnr: Esther Béguin - van Koert, Pascal Béguin en Dyonne Wilting. Op foto ontbreekt: Frans Elling
Vlnr: Esther Béguin - van Koert, Pascal Béguin en Dyonne Wilting. Op foto ontbreekt: Frans Elling

2e Editie Vacature Café in Lieshout: Dát werkt!

Algemeen Gemeente

Laarbeek – Zoek je werk of heb je als werkgever openstaande vacatures? Kom dan op donderdagmiddag 18 mei van 13.00 tot 16.00 uur naar het Vacature Café van 'Laarbeek Werkt' in het Dorpshuis in Lieshout. Als werkzoekende hoef je alleen je Curriculum Vitae (CV) mee te nemen.

Succes
"Het eerste Vacature Café in 2016 was succesvol", vertelt Esther van Koert, één van de werkgroepleden van 'Laarbeek Werkt'. "Ruim tweehonderd mensen mochten we verwelkomen. Achteraf hoorden we opmerkingen zoals: 'Hier hebben we écht iets aan gehad. Ik kon gelijk met een werkgever in gesprek, zonder eerst een sollicitatiebrief te moeten schrijven.'" Hetzelfde voordeel geldt ook voor werkgevers. Door het voeren van 'klikgesprekken' wordt duidelijk wie de persoon achter het CV is. Op dit moment wordt er volop gelobbyd om zo veel mogelijk bedrijven naar het Vacature Café te krijgen. Dat kan al met één vacature. Het leuke is dat bedrijven ons dit jaar ook zelf benaderen", vertelt Esther trots.

Werkgroep 'Laarbeek Werkt'
De werkgroep 'Laarbeek Werkt' wordt in 2017 gevormd door de vrijwilligers: Esther van Koert, Pascal Béguin en Dyonne Wilting. Maandelijks zorgen zij voor interessante bijeenkomsten en workshops. Dyonne, die werkzaam is als loopbaancoach/trainer,vertelt: "In de afgelopen periode hebben we in de workshops toegewerkt naar deelname aan het Vacature Café op 18 mei. Dat betekent dus workshops: vacature-analyse, opstellen van CV en een sollicitatiebrief/motivatiebrief schrijven. Op 20 april gaan we het voeren van een sollicitatiegesprek oefenen. Daarbij is het belangrijk dat mensen dit zelfbewust en vol vertrouwen oppakken. Vergeet als werkzoekende niet dat je ook iets komt brengen."

Fotobooth: fotograaf gezocht
Pascal laat weten dat er plannen zijn om tijdens het Vacature Café een soort van 'fotobooth' te houden, zodat de werkzoekende een goede foto heeft bij zijn of haar CV. "We hopen dat er zich nog een vrijwillig fotograaf meldt die dit wil doen. Het is eveneens een mooie gelegenheid, voor een beginnend fotograaf, om zich te laten zien. 'Laarbeek Werkt' geeft de CV's aan geïnteresseerde werkgevers, zodat er contact gelegd kan worden."

Inspiratie werkt én werk inspireert
De werkgroepleden hebben het idee dat er nu meer vacatures in te vullen zijn. "De markt trekt aan en is zeker niet te vergelijken met vorig jaar", vertelt Pascal. "Door het Vacature Café zijn vorig jaar ook werkzoekenden geïnspireerd geraakt om een opleiding te gaan volgen, om hun horizon te verbreden", vertelt Dyonne. "Vergeet niet dat werkgevers op zoek zijn naar mensen die willen; leeftijd is niet altijd doorslaggevend", vult Esther aan.

Jongeren welkom
Jongerenwerker Asja Huibers van Verbinden sluit dit jaar aan. Zij zal jongeren te woord staan en desgewenst helpen bij het kennismaken met de aanwezige werkgevers.

En de gastspreker is …?
De werkgroep 'Laarbeek Werkt' heeft er zin in en steekt vrijwillig heel wat uren in de voorbereiding van het Vacature Café. Ook dit jaar komt er een gastspreker. Wie dat is, wordt nog even geheim gehouden. Bedrijven die zeker komen en dus vacatures hebben, zijn: APS, Maveza, Oro, Van Uden - Bekx Transport, Verbugt Speciaalbouw, Elmo, Senzer, Staadegaard, Van Keulen Elektrotechnisch Buro en Brabant Match.

Daarnaast komt er een wand waarop bedrijven hun vacatures hebben achtergelaten. Wie weet zit er iets bij!

Werkgevers en vrijwillig fotograaf
Bent u een ondernemer met minstens één openstaande vacature? Door deelname aan het Vacature Café, kunt u uw vacature snel en eenvoudig invullen. Of bent u die fotograaf die professionele foto's wil maken van werkzoekenden? Neem dan contact op via: info@laarbeekwerkt.nl of bel naar: 06-26012000 / 06-50998779. Kijk ook op: www.laarbeekwerkt.nl.