De Laarbeekse winnaars, vlnr: Harm Vermeulen, Lisa Donkers, Seyihan Yildirim en Ise Mulders. Op de foto ontbreken Tim de Louw en Kimberly van Schijndel
De Laarbeekse winnaars, vlnr: Harm Vermeulen, Lisa Donkers, Seyihan Yildirim en Ise Mulders. Op de foto ontbreken Tim de Louw en Kimberly van Schijndel Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Zes Laarbeekse scholieren in schijnwerpers tijdens CoCo Awards

Algemeen Jongeren

Laarbeek/Gemert – In een volle aula van het Commanderij College locatie Sleutelbos werden veertien talenten in het zonnetje gezet. Familie, bekenden en docenten zagen hoe scholieren prijzen ontvingen waarmee ze hun specifieke talent verder kunnen ontwikkelen. De jury gaf de jongeren een belangrijke boodschap mee. "Steek je talent niet onder stoelen of banken, het mag gezien worden."

Ise Mulders
'Hoe Muis aan haar kaas kwam' is een prentenboek dat door Ise zelf geschreven en getekend is. De jury was verrast door de manier waarop de Beek en Donkse Ise vooraf onderzoek deed. Ze enquêteerde kleuters en schreef naar aanleiding van die resultaten het boek. Ze ontwierp en maakte zelfs een knuffel die bij het boek past. Haar nichtje Lotte van zeven jaar werd haar adviseur en was natuurlijk op de uitreiking aanwezig. Het boek is niet uitgegeven, maar Ise krijgt hulp van studenten van het SintLucas en een interview in het blad 'Dichterbij' van de Rabobank.

Lisa Donkers
Als springruiter droomt de Beek en Donkse Lisa al een beetje van de Olympische spelen. Elke dag is ze op de manege om haar paard te verzorgen en te trainen. Haar doorzettingsvermogen is groot. Vorige jaar won ze een derde prijs in een nationale wedstrijd en op Indoor Brabant werd ze vijfde met een onervaren paard. De jury is van mening dat het niet moet blijven bij dromen over Olympische Spelen, dit moet gewoon lukken. Met een clinic van Olympisch springruiter Tim Lips hoopt de jury haar een stap dichter bij dit doel te brengen.

Seyihan Yildirim
Schrijven zit Beek en Donkse Seyihan in het bloed. Een boek dat ze eerder schreef vond ze niet goed genoeg. "Daarom heb ik nagedacht over een goed onderwerp", vertelt Seyihan. "en dat werd pesten." Seyihan is nog niet helemaal tevreden met het eindresultaat en is haar boek aan het verbeteren. De jury denkt dat Seyihan hulp kan gebruiken van de ervaren schrijver Wim Daniëls. Hij zal het boek lezen en Seyihan een recensie geven waar ze iets aan heeft. Jurylid Pierre Bos, burgemeester van Boekel, biedt ook zijn hulp aan. Seyihan is hiernaast bezig met een boek in het Engels.

Tim de Louw
De Mariahoutse Tim is op jonge leeftijd een specialist op multimediagebied. Met een video-impressie van de kerstviering op het Commanderij College Laarbeek maakte hij veel indruk. Tim maakte zelf de opnames en bewerkte deze filmbeelden op een creatieve manier. Tim wil zich specialiseren in bedrijfsvideo's en krijgt hulp van VandePunt filmproducties uit Gemert om zijn talent te stimuleren. Dit bedrijf zal Tim begeleiden bij het maken van een bedrijfsvideo van een andere Laarbeekse winnaar, Harm Vermeulen.

Harm Vermeulen
Deze jonge Beek en Donkse ondernemer timmert letterlijk en figuurlijk al aan de weg met een eigen bedrijf. Harm maakt de mooiste meubelen met steigerhout. Op zijn website hrv-steigerhout.nl krijgen klanten een goede indruk van de objecten die Harm maakt. Volgens de jury is Harm zowel zakelijk als creatief op een bijzondere manier bezig. Met de PR voor zijn bedrijf zit het wel goed. De jury is onder de indruk van de prachtige website. Het enige wat hij mist is een goede bedrijfsvideo, die dus gemaakt gaat worden door Tim de Louw.

Kimberly van Schijndel
Kunst en cultuur passen bij een kunstrolschaatsster als Kimberly. Ze verkoos een bezoek aan het Rijksmuseum boven de Award-uitreiking. De Beek en Donkse Kimberly werd al eens eerste op een Nederlands Kampioenschap en heeft zelfs meegedaan met het Europees Kampioenschap kunstrolschaatsen. Op internationaal niveau draait ze in de hoogste klasse mee. De schaatsster van 'De Oude Molen' krijgt in Mierlo een uitgebreide training in een grotere zaal.