Afbeelding

Stichting 'Vrienden van de Regt' ondersteunt activiteiten

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Een groep vrijwilligers is al sinds jaar en dag in touw om voor bewoners van Woon- en Zorgcomplex de Regt, die hun werkbare leven achter zich hebben gelaten, leuke activiteiten te organiseren. Zoals altijd kost dat niet alleen vrijwillige tijd, maar ook geld en middelen zijn daarvoor nodig. De nieuw te vormen stichting 'Vrienden van de Regt' gaat daar iets aan doen. Middels een kleine jaarlijkse financiële bijdrage kan iedereen de 'Vrienden van de Regt' daarbij helpen. De stichting 'Vrienden van de Regt' ondersteunt activiteiten op het gebied van cultuur, recreatie en ontspanning voor de bewoners van Woon- en Zorgcomplex de Regt.

De jeugd heeft de toekomst. Een toekomst die echter door de huidige senioren is voorbereidt. Daar is niet iedereen zich altijd van bewust. Veel van die senioren leven in eenzaamheid of komen door allerlei omstandigheden nauwelijks de deur nog uit. Dat gebeurt niet alleen 'ver van het eigen bed', maar ook heel dichtbij. Meestal is het echter een onbesproken onderwerp.

Ook in Beek en Donk wonen en leven heel veel senioren. Een deel van hen is gehuisvest in- en rond Woon- en Zorgcomplex de Regt aan de Otterweg. Daar wonen mensen die nog goed ter been en gezond zijn, zelf op pad kunnen, en/of regelmatig bezoek ontvangen. Anderen hebben minder geluk en zijn gebonden aan hun woning of ontvangen nauwelijks bezoek. Met grote regelmaat vinden er voor alle bewoners van de Regt activiteiten plaats. Dat kan een kienmiddag zijn, een avondje met muziek of optredens, enz… Deze activiteiten worden georganiseerd door vrijwilligers, die daarvoor echter wel (financiële) middelen nodig hebben.

Vindt ook u dat deze senioren het verdienen dat er naar hen wordt omgekeken en dat hen regelmatig activiteiten worden aangeboden, dan kunt u iets betekenen door lid te worden van de 'Vrienden van de Regt'. Tenslotte hoopt u zelf waarschijnlijk ook dat wanneer u de 'senior' leeftijd heeft bereikt, er ook nog aan u wordt gedacht.

Bent u overtuigd en wilt u lid worden voor slechts €15,00 per jaar, of wilt u meer informatie? Stuur in beide gevallen een e-mail naar: vriendenvanderegt@outlook.com. Vergeet niet uw persoonlijke gegevens mee te sturen. Aanmelden kan ook tijdens het OranjeFestival, wat op Koningsdag wordt gehouden in Muziekcentrum 't Anker. De nieuwe stichting is daar aanwezig met een informatiestand.