Afbeelding

Collectieve Collecte Mariahout (CCM) prima verlopen

Algemeen Algemeen

Mariahout - Het bestuur van Zorg om het Dorp (ZOD) complimenteert haar ZOD-stuurgroep CCM voor de grote inzet voorafgaand en tijdens de Collectieve Collecteweek in Mariahout. Deze stuurgroep (zie foto) bestaat vlnr. uit Harry de Groof, Anny Vorstenbosch, Betsy Bouwdewijns, Gerda Sanders en Tonnie Lukassen. Bijna een jaar lang zijn deze vrijwilligers actief geweest om de organisatie tot een succes te maken. ZOD-penningmeester Anoeska Bardoel bedankte hen dan ook voor het opstarten van de eerste collectieve collecte in Mariahout.

Vrijdags ná Pasen, 21 april, was het dan zover. De eerste collectieve collecte in het dorp werd afgesloten. Vanaf twee uur druppelden de collectanten met hun bus binnen. Bij een kopje koffie of thee konden ze hun ervaringen uitwisselen. Er klonken veel tevreden geluiden. De collectanten waren positief en ze vertelden dat ook veel inwoners instemden met deze nieuwe opzet. Natuurlijk waren er ook enkele schoonheidsfoutjes: Een goede les voor het volgend jaar. Ondertussen begonnen de vertegenwoordigers van de fondsen met het tellen van het geld en het verwerken van de gegevens. Er kan op dit moment nog geen bedrag genoemd worden. De komende week komt er nog geld binnen. De onkosten moeten worden berekend. Daarna kan gepubliceerd worden hoeveel er overgemaakt kan worden naar elk fonds. Er kan al wel gezegd worden dat het geheel prima is verlopen, dankzij de inzet van vele mensen. Zorg om het Dorp bedankt de collecte-organisatie uit Beek en Donk. Deze heeft hen laten profiteren van de ervaringen van vorig jaar. Zij bedanken de vertegenwoordigers van de Goede Doelen, actief in Mariahout, die de stuurgroep zo goed ondersteund hebben. Zij bedanken de Rabobank voor haar ondersteuning en startsubsidie. Maar zij bedanken vooral de vele collectanten, die langs de deuren zijn gegaan.

Koningsdag
ZOD-werkgroep 'Koningsdag' bestaande uit Debby Roeters, Kim van der Linden, Martin van den Heuvel, Heiko van Berlo en Marsha Bekkers, maakt op 27 april mogelijk dat veel gezinnen weer een fijne dag hebben. Zij doet dat samen met nog veel meer vrijwilligers. Zorg om het Dorp wenst alle actieve vrijwilligers veel succes. De inschrijving voor de kinderspelen start om 11.30 uur en de middag wordt om 12.00 uur geopend met het hijsen van de vlag ondersteund door de klanken van harmonie St Caecilia en de vendelgroet van het Sint Servatiusgilde. De 'pannenkoeken-bakploeg' staat ook dit jaar weer paraat.

Alleengaanden activiteit
Zaterdag 29 april komen alleengaanden gezellig en actief bij elkaar bij CreatiefmetaARTs. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de werkgroepleden Lies Berkvens 0499-421351, Gerda van den Heuvel 06-14437369 en Marietje van der Linden 0499-421654.