Afbeelding

Ons Tejater sluit het seizoen lachend af

Algemeen Recensie

De laatste voorstelling alweer in Ons Tejater voor dit seizoen. En wat is er gelachen. Drie mannen, Sem van de Borne, Boy Jansen en Berry Knapen, strijden om de enorme beker die hoort bij de grappigste man van de avond. Sem, die als 'aanmekaar prater' was aangewezen, hoefde alleen maar zijn collega's aan te kondigen. Maar het publiek kende zijn hele familie toen de voorstelling was afgelopen. Met de pauze lag hij voorop in de strijd om de cup met de grote oren. Dus kwam na de pauze de revanche. Voor de pauze bracht Boy Jansen Herman den Blijker op het toneel. De TV-kok kwam zijn boek promoten. Je zou het boek zo gaan kopen! Wat hij in zijn restaurant allemaal meemaakte kwam ook ter sprake. Zelfs Willem Holleeder is bij hem komen eten. Hij betaalde met een zwart briefje van €100,00. Mooie woordspelingen en gevatte teksten van Boy. Berry Knapen was jarig en dat zou de zaal weten ook! Fantastisch kwamen de grappen na elkaar uit zijn mond. En herkenbaar! De schoonfamilie die niet met de eigen familie over weg kan: wie kent het niet. Ome Herman zou van tante Emma soep krijgen met vergif erin, als zij met hem was getrouwd. "En als ik met jou was getrouwd zou ik hem nog opeten ook!"

In de pauze moest de zaal duidelijk op adem komen, maar na de gong barstte het weer los. Sem praatte alles weer uitvoerig aan mekaar, Boy was Meester Frank Visser en Berry was frietboer. "Koop je friet bij Bertje Plek, dan ga je gegarandeerd over je nek."

De tribune schudde de hele avond! Uiteindelijk mocht het publiek uitmaken wie de beker had gewonnen. Mevrouw van Eeten (Heet jij Van Eeten? Nou da kunde wel zien!) mocht de cup uitreiken Vandaag mocht Boy Jansen hem mee naar huis nemen. Verdiend. Maar door met zo'n avond het seizoen af te sluiten was er eigenlijk maar een winnaar: het publiek!!

Heerlijk eigenlijk, dat je in onze eigen gemeente, in zo'n mooie zaal, zulke prachtige avonden kunt beleven. Dank je wel Ons Tejater!

Hans Kempe