Laatste bijeenkomst van de schrijfgroep dit seizoen, met Wim Daniëls
Laatste bijeenkomst van de schrijfgroep dit seizoen, met Wim Daniëls

Wim Daniëls te gast bij KBO schrijfgroep Lieshout

Algemeen Algemeen

Lieshout - De laatste bijeenkomst van de KBO-schrijfgroep Lieshout van dit seizoen, vond plaats op donderdag 20 april. Het was een bijzondere bijeenkomst. Niet alleen omdat met een thuisopdracht werd gewerkt maar er waren een tweetal gasten aanwezig.

Mevrouw van Hout kwam namens KBO Lieshout kijken en luisteren. De tweede gast was de bekende schrijver Wim Daniels. Wim was uitgenodigd om te vertellen over zijn schrijfcarrière. Ook zijn tips en adviezen waren zeer welkom. In het volgende seizoen zullen ze hier zeker gebruik van maken. Natuurlijk werd er ingegaan op het schrijven in dialect. Een niet eenvoudige zaak volgens Wim. Het groot aantal klanken in het dialect (80) ten opzichte van het Nederlands (40) maakt dit moeilijk. Hij vertelde verder iets over zijn inspiratiebronnen en de invloed die publiciteit heeft op de vraag naar boeken van een schrijver. Verder is het volgens hem belangrijk voor een schrijver zich te realiseren voor welke groep lezers hij schrijft.

Zijn laatst verschenen boek, 'De baarmoeder', dat hij samen met gynaecoloog Dick Schoot schreef, werd door Wim uitgebreid, leerzaam en soms hilarisch beschreven. Het was een leerzame middag en Wim adviseerde de schrijfgroep zeker door te gaan met schrijven, het is een verrijkende ervaring.

Heeft u als lezer belangstelling om te gaan schrijven? Neem dan contact op met Nelly de Groot of Henk van der Zanden. Zij willen u graag verder informeren over de deelname aan het volgende seizoen dat start op vierde donderdag in september. Nelly de Groot: pjamdegroot@planet.nl. Henk van der Zanden: vdzanden@wxs.nl.