Jeugd en begeleiders van Jeugdkamp 2017
Jeugd en begeleiders van Jeugdkamp 2017

Zeer gezellig jeugdkamp BC Mixed

Sport Algemeen

Beek en Donk/Elsendorp – In het weekend van 21, 22 en 23 april zijn 47 kinderen en 17 begeleiders van BC Mixed op kampeerboerderij De Kastanjes in Elsendorp geweest. Alle sprookjesfiguren uit de Efteling hadden het goed naar hun zin, maar de Bokkenrijders en de Witte Wieven lagen op de loer. De kinderen hebben er voor gezorgd dat zij de pret niet konden bederven en hebben er een zeer gezellig jeugdkamp van gemaakt.

Op vrijdagmiddag verzamelden alle kinderen en begeleiders zich bij sporthal d'n Ekker. Daar werden de fietsgroepen ingedeeld en werd rond 5 uur vertrokken naar Elsendorp. Tijdens de ruim 11 kilometer kregen de kinderen nog een speurtocht voor de kiezen. De bagage werd ondertussen met een paar aanhangers naar de kampeerboerderij gebracht. Daar aangekomen werden de slaapzalen ingericht en presenteerden de sprookjesfiguren van de Mixed Efteling het openingsverhaal aan de kinderen. Daarna kregen ze direct hun eerste opdracht: het zoeken van jeugdbegeleiders aan de hand van aanwijzingen en foto's. Aansluitend begon het avondprogramma met de quiz Prinsen tegen Prinsessen. Er werden in totaal 8 spelrondes gespeeld waarin liedjes geraden moesten worden, topografische kennis werd getest en het altijd hilarische letterspel werd gespeeld.

Knutselen en griezelen
Na een goede nachtrust begon de zaterdagochtend traditioneel met ochtendgymnastiek. Daarna smaakte het ontbijt extra goed en kon begonnen worden aan het knutselen. De Sprookjesboom, Joris en de Draak, Hans en Grietje. De mooiste creaties werden in elkaar gezet en later op de dag omkleed met een bijpassend verhaal gepresenteerd aan de sprookjesfiguren uit de Mixed Efteling. In de middag werden er in het bos nog spellen gespeeld. Hierbij waren ook de Mini's aanwezig. Met veel eetlust kwam iedereen terug bij de kampeerboerderij. Daar had de keukenstaf een heerlijke barbecue klaar gemaakt. In de avond werden de kinderen op leeftijd in twee groepen verdeeld. Voor de jongste groep was een schitterende escaperoom ingericht. In twee groepen moesten de kinderen verschillende opdrachten uitvoeren en enkele kluizen proberen te kraken. Beide groepen slaagden erin om de eindcode te vinden. De oudste jeugd moest in het holst van de nacht op zoek naar goudklompjes. Dat lijkt niet zo spannend, maar als je maar met twee personen bent en de Witte Wieven en Bokkenrijders liggen op de loer dan gaat de hartslag toch flink omhoog.

Zeskamp
Al vroeg in de ochtend werden de spellen voor de zeskamp gebracht en opgezet door de begeleiding. Op het prachtige veld achter de kampeerboerderij gingen de kinderen onder andere over de stormbaan, werd er reuzen Jenga gespeeld en moesten diverse parcoursen worden afgelegd. Met een heerlijk zonnetje en actieve muziek ging iedereen er vol tegenaan. Het einde van de zeskamp betekende ook het einde van het jeugdkamp. Er werden nog verschillende prijzen uitgereikt en daarna fietsen de groepen weer terug naar Beek en Donk.

Over twee jaar is het volgende jeugdkamp, maar nagenieten van dit kamp kan door de foto's te bekijken op www.bcmixed.nl. Ook is BC Mixed actief te volgen op Facebook, Instagram en twitter.