De Lieshoutseweg (N615) tussen Beek en Donk en Lieshout
De Lieshoutseweg (N615) tussen Beek en Donk en Lieshout

Invulling groot onderhoud N615 door Provincie nog niet definitief

Algemeen Verkeer

Laarbeek – De provincie Noord-Brabant gaat groot onderhoud uitvoeren aan de N615; de doorgaande weg van Gerwen naar Beek en Donk. De start van de werkzaamheden staat gepland in maart 2018. De Provincie hield samen met de gemeente afgelopen maandag in het Ontmoetingscentrum een inloopavond. "Het is vooral de bedoeling om op deze avond ideeën van inwoners op te halen en mee te nemen in de realisatie van de definitieve plannen", aldus wethouder Frans van Zeeland.

Alleen noodzakelijk onderhoud
Vanwege de ontwikkelingen in het Bereikbaarheidsakkoord Zuidoost Brabant is de toekomstige functie van de N615 nog onzeker. Daarom worden bij dit project alleen maatregelen getroffen die noodzakelijk zijn voor het groot onderhoud van de huidige weg.

Wat gaat er precies gebeuren?
"Om te beginnen wordt het asfalt van de hoofdrijbaan en de fietspaden over de volle lengte van het traject van Gerwen tot aan de rotonde bij Boerdonk (N279) aangepakt en vervangen door geluidarm asfalt", legt een woordvoerder van de Provincie uit. "Daarnaast wordt alle verlichting en worden aanwezige verkeerslichten vervangen en moeten de reeds aanwezige bushaltes in Beek en Donk – voorzover ze dit nog niet zijn - toegankelijk worden gemaakt voor mindervaliden. Nabij de aansluitende weg Deense Hoek dient bovendien aan weerszijden van de weg een bushalte aangelegd te worden, zodat het busvervoer niet langer door de kom van Lieshout hoeft te rijden."

Wensen gemeente Laarbeek
De gemeente Laarbeek wil tegelijkertijd met het groot onderhoud een aantal knelpunten aanpakken en andere aanpassingen doorvoeren. "Denk aan de aanleg van een thans ontbrekende fietsverbinding van het Berkendijkje tot aan de Orchideestraat en het veiliger maken van de vier fietsoversteken bij de Muzenlaan, Orchideestraat, het Berkendijkje en de Vrijenborgsedreef", vertelt de wethouder.

Inventariseren
De inloopavond werd goed bezocht. Op drie grote tafels konden bezoekers de schetsontwerpen van de Provincie inzien en de nodige vragen stellen. Waarom gekozen zou worden voor een soort van fietsrotonde bijvoorbeeld als veilig alternatief voor de oversteekplaats bij het Berkendijkje of hoe de oversteek bij het Commanderij College er nu precies uit komt te zien? Vragen in overvloed en op elke vraag telkens hetzelfde antwoord: "De plannen die hier liggen zijn slechts voorstellen van de Provincie. Alles wat we hier vanavond horen, nemen we mee in het uiteindelijke definitieve onderhoudsplan."

Planning
"Het is de bedoeling dat we in juni van dit jaar wederom een inloopavond organiseren maar dan om het definitieve plan te kunnen presenteren en inwoners van concrete informatie te kunnen voorzien", besluit de woordvoerder van de Provincie. Zoals gezegd, is het de bedoeling dat in maart volgend jaar gestart kan worden met de werkzaamheden. De duur van de werkzaamheden wordt geschat op circa 16 weken.