Mario van Dinther (m) werd vandaag verrast met een Koninklijke Onderscheiding
Mario van Dinther (m) werd vandaag verrast met een Koninklijke Onderscheiding Foto: Gemeente Boekel
LINTJESREGEN

Lintje voor radiomaker Mario van Dinther

Algemeen Algemeen

Boekel – Mario van Dinther is woensdag in Boekel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige inwoner van Boekel is in Laarbeek vooral beroemd van zijn werkzaamheden bij Omroep Kontakt.

Bij de Laarbeekse radio is Mario jarenlang actief geweest als radiomaker en verslaggever. Daarnaast zet hij zich al meer dan dertig jaar in voor VV Boekel Sport. Ook is hij actief voor de Boekelse Lokale Omroep Kring (BLOK)

Sinds 1 januari 1983 is de Van Dinther actief lid van VV Boekel Sport en verricht vele vrijwilligerswerkzaamheden. Als trainer en leider bij jeugdteams, maar ook als keeperstrainer en groepscoördinator van de A-Jeugd. Daarnaast is hij lid van de Commerciële Commissie en is hij verantwoordelijk voor de PR van Boekel Sport. Met name voor het schrijven van krantenartikelen en radioverslagen. Tijdens wedstrijden van het eerste elftal en bij alle door Boekel Sport georganiseerde evenementen is hij commentator. De hele voetballende regio kent Mario van Dinther, een belangrijk uithangbord voor Boekel Sport.

Sinds januari 2017 is Mario radiomaker bij Omroep Centraal in Gemert-Bakel.