VacatureCafé 'Laarbeek Werkt'

Zakelijk Algemeen

Laarbeek - Laarbeek Werkt houdt op donderdag 18 mei voor de tweede keer een VacatureCafé. In aanloop hiernaartoe heeft de organisatie deelnemers aan hun maandelijkse bijeenkomsten en bezoekers van de eerste editie van het VacatureCafé gevraagd om hun ervaringen met anderen te delen.

De eerste werkzoekende geeft aan, dat ze het als prettig ervaart, dat ze vrijblijvend en kosteloos deel kan nemen aan de workshops. Zij heeft geen uitkering van de gemeente of het UWV, maar heeft wel behoefte aan hulp en een gesprek tijdens haar sollicitatieproces. Dit is meteen ook het unieke van dit concept, omdat bij andere initiatieven vaak alleen mogelijkheden tot coaching bestaan wanneer de sollicitant ook een uitkering heeft. Bij 'Laarbeek werkt' kunnen álle werkzoekenden dus terecht. Ze is blij met de mogelijkheid om met gelijkgestemden te spreken. "Als werkzoekende ervaar ik de werkgroep als prettig en zinvol. Zo kunnen wij onder andere ons netwerk verder uitbreiden, tips en informatie met andere werkzoekenden uitwisselen ter verbetering van onze presentatie als werkzoekende en krijgen we de gelegenheid om te leren van de ervaringen van de andere werkzoekenden in hun zoektocht naar werk. Vooral het uitwisselen van praktijkervaringen op de arbeidsmarkt naar aanleiding van de sollicitaties die wij hebben gehad is belangrijk. Door in te spelen op deze praktijksituaties zoals het oefenen van een sollicitatiegesprek en het bespreken van een CV en motivatiebrief, worden we steeds vaardiger in het solliciteren. "

Een andere deelneemster bezocht het VacatureCafé in 2016. Ze vertelt: "De opzet was ruim en overzichtelijk. Er waren een behoorlijk aantal werkgevers vertegenwoordigd en ook de vacaturewand was goed gevuld. Voor mij was het belangrijk, dat er een goede sfeer was. Er was voldoende gelegenheid om met werkgevers in gesprek te gaan. Dat vond ik prettig en het was ook erg leerzaam. Je voert eigenlijk een aantal mini-sollicitatiegesprekken in één middag. Je leert daardoor, wat voor werkgevers belangrijk is. Het heeft me ook doen inzien, dat er meer interessante functies en werkgevers zijn, dan ik vooraf dacht. Daardoor heb ik mijn zoekrichting uit kunnen breiden."

Ben je nieuwsgierig geworden door de verhalen van de deelnemers? Op donderdag 18 mei vind de tweede editie van het VacatureCafé van Laarbeek Werkt plaats van 13.00 tot 16.00 uur in het Dorpshuis in Lieshout. Ook voor werkgevers is het nog mogelijk om zich te presenteren. Neem contact met hen op via info@laarbeekwerkt.nl om de mogelijkheden te bespreken.