Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 5dc80f
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)
Kunst en Cultuur

Kinderen exposeren eigen kunst in 'Flowertree'

Beek en Donk - Zes kinderen van basisschool 't Otterke dragen trots eigengemaakte kunstwerken naar de lindeboom naast het Oude Raadhuis. Lieselotte Bekkers van Stichting 't Oude Raadhuis helpt hen de geknutselde bloemen op te hangen in de boom. Hiermee openen zij samen het kinderkunstproject 'Flowertree' ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het Oude Raadhuis.

In de boom hangen nog meer kleurrijke creaties van kinderen van de andere drie basisscholen uit Beek en Donk. Stijn Derksen van basisschool 't Otterke vertelt over de opdracht: "De juf gaf de hele klas de opdracht om bloemen te knutselen van petflessen. Dat was heel leuk om te doen." Geen enkele petfles is hetzelfde. Sommige zijn beplakt met bloemen, andere flessen zijn onherkenbaar omgetoverd tot plastic bloemen. Lieselotte lacht tevreden over het resultaat: "Door de opdracht bewust breed te houden, laat je de creativiteit in elk kind naar boven komen."

Voorzitter Lenie Huijbers vertelt hoe Stichting 't Oude Raadhuis de jeugd uit Beek en Donk helpt kunst te ontdekken: "Iedere maand organiseren wij exposities van kunstenaars uit alle delen van het land. In de weekenden zijn de exposanten altijd zelf aanwezig om de bezoekers over hun werken te vertellen. Wij laten ze vrij hoe ze de expositie willen inrichten en vormgeven. Wel vragen we altijd of de kunstenaar kinderen van een basisschool wil ontvangen om te vertellen over zijn of haar werk."

Lieselotte organiseert het scholenbezoek: "De meeste kunstenaars vinden het een cadeautje om kinderen met hun kunst te laten kennismaken. Kinderen kijken heel anders naar hun werk. Ze zijn open in hun mening. Dat is erg inspirerend voor de kunstenaar." Omdat kinderen dus ook een belangrijke rol spelen voor het Oude Raadhuis bedacht Lieselotte het kinderkunstproject 'Flowertree'. "De inspiratie vond ik bij Glow in Eindhoven. Daar trof ik een groot lichtkunstwerk dat was ontstaan door het bundelen van meerdere losse werken. Daarop ben ik naar alle basisscholen in Beek en Donk gegaan om te vragen of ze mee wilde werken aan een kinderkunstproject ter ere van het jubileum van het Oude Raadhuis. Iedereen deed mee!" Glunderend wijst Stijn zijn eigen 'Flower' in de 'Tree' aan en rent dan samen met zijn medeleerlingen naar een vrijwilligster van de organisatie voor een welverdiend ijsje.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>