Afbeelding

Voorbespreking De Werkgroep

Politiek nieuws Politiek

Laarbeek - Politieke Partij De Werkgroep houdt de voorbespreking van de vergaderingen van de raadsvergadering en commissies op maandag 8 mei in het Buurthuis van Mariahout. Zij starten om 20.15 uur met een kop koffie of thee erbij.

Op 11 mei is er een Raadsvergadering in het gemeentehuis van Laarbeek. Op de agenda staat de bespreking van de zienswijze op de gemeenschappelijke regelingen. Op zich een bijzonder agendapunt, want wat is zo'n zienswijze nou. De gemeente werkt met veel gemeenten in de regio samen als het gaat over zaken die u als burger direct aangaan. Zo is er de Peel samenwerking over Zorg en Jeugd, de samenwerking met een aantal gemeenten over belastingen en de samenwerking op het gebied van bouwen en wonen. Bij al die samenwerkingsverbanden, die uiteraard efficiënt en kwaliteit bevorderend zijn, is het zaak om toch nog voldoende te zeggen te hebben over de inhoud. Als Raad ben je gekozen door de burgers om ervoor te zorgen dat zaken goed geregeld worden in de gemeente. Als de zeggenschap over zaken wordt overgedragen aan een bestuur van een samenwerkingsverband dan is daarmee een einde aan de directe inspraak op het onderwerp. De gemeenteraad kan dan nog wel een zienswijze indienen en dus aangeven wat ze ervan vinden. Daarmee is wel de directe zeggenschap weg. Dat hoeft niet fout te zijn maar moet wel kritisch gevolgd worden. De Werkgroep vindt dit een interessant onderwerp over hoe en ten aanzien van welke thema's de vinger aan de pols gehouden dient te worden. De Werkgroep wil daar graag met u over praten tijdens de voorbespreking.

Bij de voorbespreking komen ook aan de orde de vergaderstukken van de diverse commissie vergaderingen in de week van 15 mei. De agenda's daarvan zijn nog niet bekend maar u kunt ze in de loop van deze week vinden op de site van de Gemeente Laarbeek.

De Werkgroep spreekt u graag op maandag 8 mei. Als u niet naar de bijeenkomst kunt komen maar wel uw mening kenbaar kunt maken, dan kunt u mailen naar dewerkgroep@gmail.com of contact opnemen met de fractievoorzitter Ben Swinkels via telefoon 0499-422017 of via bhmswinkels@gmail.com. Zij sluiten het gesprek gezellig af met een gezamenlijk drankje aan de bar.