Afbeelding
Foto: Politie

Gezin rijdt 600 kilometer met levensgevaarlijk 'souvenir'

112 Algemeen

Beek en Donk - Een gezin uit Beek en Donk kan opgelucht ademhalen, nadat ze - zonder het te weten - met een levensgevaarlijk 'souvenir' vanaf hun vakantieadres in Frankrijk naar Beek en Donk zijn gereden. 

Het 'souvenir' bleek een oude granaat te zijn, die op scherp stond. De politie omschrijft hem zelfs als 'levensgevaarlijk'. Het gezin vond de granaat tijdens hun vakantie op het strand in Frankrijk. Ze vervoerden de granaat onder de stoel in de auto naar huis. Eenmaal thuis adviseerde een kennis hen om de granaat buiten achter in de tuin te leggen en de politie te bellen. De politie heeft de EOD (Explosieve Opruimingsdienst) in kennis gesteld. Zij hebben woensdagmiddag de granaat opgehaald en in het buitengebied gecontroleerd tot ontploffing gebracht. 

De politie waarschuwt: "Vindt u een soortgelijk voorwerp, laat het altijd liggen en neem direct contact met ons op. In het buitenland neemt u uiteraard contact op met de plaatselijke politie. Ga op een veilige afstand staan en houd het voorwerp in de gaten."