Afbeelding

O&U naar Duitsland

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - Na een druk voorjaarsprogramma met onder andere het carnavalsconcert, een aantal buitenoptredens, en de komende cd-opname, is het harmonieorkest van O&U wel toe aan een uitstapje. Daarom gaat de vereniging tijdens het hemelvaartweekend op reis naar het Zwarte Woud met ruim 90 personen.

Meteen na aankomst in Elzach zal het gezelschap de hersenen aan het werk zetten in de nu al legendarische pubquiz 'Schnappi?!', waarbij een mooi Duits outfit verplicht is voor deelname. Een dagtrip naar Freiburg maakt ook onderdeel uit van het programma. Voor de liefhebbers is er een leuke wandelroute samengesteld langs alle bezienswaardigheden. Verder zijn alle deelnemers aan de reis weer in het bezit van een mooie collectie liederen, want zingen doet het orkest immers graag. Het liefst met een drankje in de hand natuurlijk.

Natuurlijk heeft deze reis ook een muzikaal doel. In 2014 was het Landesblasorchester Baden-Württenberg in Beek en Donk om een concert te geven, en nodigde daarbij O&U uit om in Duitsland te komen concerteren. O&U verzorgt daarom samen met het Landesblasorchester het galaconcert ter ere van het 125-jarig jubileum van het Oberbadische Blasmusikverband. Daarnaast gaat de O&U op vrijdag naar Deilingen voor een uitwisselingsconcert met de plaatselijke muziekvereniging.

Als speciale gast gaat Robbert Vos mee, solist op euphonium. In 2015 speelde Robbert begeleid door O&U de wereldpremière van het voor hem geschreven werk 'Les Ruses du Renard' van Jan Bosveld. Dit stuk staat ook nu weer op het programma. Een kleine week voor vertrek staat in het Anker nog een opnamedag gepland. 'Les Ruses du Renard' zal namelijk onderdeel uitmaken van de nieuwe cd van Robbert Vos, 'Vox'.

Na de fantastische reis naar Italië een paar jaar geleden, kijkt O&U enorm uit naar deze trip naar Duitsland.