Archieffoto van de Bavaria-veldrit in 2016
Archieffoto van de Bavaria-veldrit in 2016 Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

62e Grote Bavaria-Ronde van Lieshout

Sport Evenementen

Laarbeek - Voor de 62e keer wordt, op zondag 21 mei, de Grote Bavaria-Ronde van Lieshout gehouden. De organisatie berust bij supportersclub 'De Lieshoutse Wielrenners'.

Een wielermiddag die geopend wordt met een wedstrijd voor nieuwelingen (15-16 jarige), die 40 kilometer voor de wielen krijgen en om 12.30 uur van start gaat. Laarbeekse inbreng is hierbij van Dennis van Dijk en Marijn van Vlerken.

De junioren (17-18 jarigen) en de amateurs/sportklasse rijden een gezamenlijke wedstrijd over 60 kilometer en starten om 13.45 uur. Bij de junioren zijn kanshebbers Sep Schuurmans, Sjors van Zandbeek en Youri van Esch. Bij de amateurs/sportklasse; Edwin Raats, Marc van Grinsven, Peter van den heuvel en Danny Vrolijk.

Om 15.30 uur start de hoofdschotel, de elite en beloften, zij rijden 80 kilometer door Lieshoutse straten. Het parcours voert vertrouwd over de Heuvel en de Dorpsstraat te Lieshout.

Favorieten bij de strijd voor elite en beloften zijn Eddy van IJzendoorn, Maik van der Heijden, Eddy Gödde, Ferdi Frijters, Pim van der Klundert, Teun Teulings en Jeroen Jansen.

De toegang tot dit wielergebeuren is geheel gratis.