De N279 vanaf rotonde Boerdonk
De N279 vanaf rotonde Boerdonk

Gemeente Laarbeek spreekt zich uit over voorkeursalternatief N279

Algemeen Verkeer

Laarbeek - Vandaag heeft het college een standpunt ingenomen ten aanzien van het voorlopig voorkeursalternatief N279 Veghel-Asten.  

Instemming maar onder voorwaarden
Het college heeft besloten om in te stemmen met het voorlopig voorkeursalternatief, bestaande uit het optimaliseren van het bestaande tracé van de N279 inclusief de omleiding bij Helmond, mits hierbij voldaan wordt aan een aantal voorwaarden.

Voorwaarden
Zo wil het college dat een gebiedsontwikkelingsplan deel uitmaakt van het totale tracé van de N279 Veghel-Asten en specifiek de omleiding Dierdonk. Daarnaast wil het college dat in afwachting van een nadere financiële onderbouwing van de oplossing voor de rotonde Gemertseweg, wordt vastgehouden aan de variant waarbij de N279 de hoogte ingaat en de Gemertseweg inclusief de rotonde, die alsdan omgebouwd moet worden tot turborotonde, op maaiveldniveau blijft liggen, conform de uitgangspunten van de Stuurgroep. Tot slot dient er volgens het college te worden stilgestaan bij het feit dat de ontwikkelingen rond de N279 hun invloed zullen hebben op de problematiek bij de Beekse brug, waarbij dit verkeersknelpunt wordt vergroot. Het college is van mening dat hiervoor gelijktijdig met de Provincie een oplossing gevonden dient te worden.