Koekie (r) met zijn familie
Koekie (r) met zijn familie

Latcho Dieuwes krijgt vervolg in 2017

Algemeen Evenementen

Laarbeek - Latcho Dieuwes, het Sintifestival dat in 2016 zo succesvol door Koekie Wagner en zijn stichting werd georganiseerd, krijgt in 2017 een spetterend vervolg. Gastvrij ontvangt Koekie in zijn wagen op het Sintikampje in Lieshout, de verslaggever van DeMooiLaarbeekKrant. Er is veel nieuws te vertellen over Latcho Diewes 2017. Lees en hou de agenda bij de hand.

Latcho Dieuwes 2017
'Latcho Diewes', (goeden dag), zo begroet Koekie Wagner, met een brede lach, DeMooiLaarbeekKrant. Inderdaad, hij geniet nog steeds van het succes van de eerste versie van Latcho Diewes dat op één dag meer dan duizend bezoekers trok! "Dat smaakt naar méér", lacht hij. "Mijn droom is om van Latcho Diewes een landelijk festival te maken", zo gaat hij zonder blikken of blozen verder. "Ja, in Laarbeek, want ik ben een Laarbekenaar! Hoe meer burgers er in contact komen met onze Sinticultuur, hoe beter. Weg met vooroordelen! Laat je meeslepen met onze mooie muziek!", zo klinkt het gedreven. "En wat is dan het grote nieuws Koekie?", zo dringt DeMooiLaarbeekKrant aan. "Latcho Dieuwes 2017 zal bestaan uit twéé dagen, zaterdag 16 en zondag 17 september! Noteer die data!"

Voorgenieten op zondag 4 juni
Echte liefhebbers van Sint-muziek zullen niet zolang kunnen wachten, volgens Koekie. Daarom is er op zondag 4 juni een voorprogramma in zaal De Adelaar, Hoofdstraat 137 in Mierlo-Hout. De avond begint om 20.00 uur en de zaal gaat open om 19.30 uur. "Het wordt een prachtige avond met medewerking van een aantal rasartiesten zoals Rudy Wagner, Martien Wagner, De Feigli Prisorband, Sani van Mullem, Morino Mettbach, Priscillia Holzker, Jhonny Rosenberg en vele anderen. De entree bedraagt €10,00 euro."

Promotie CD 'Latcho Diewes' van Rudy Wagner
"Mijn neef, Rudy Wagner, schreef een prachtig lied, dat alles in zich heeft om een hit te worden", vertelt Koekie enthousiast. "Ik gun het hem, luister maar." Even later klinkt de prachtige donkere stem van Rudy Wagner uit de enorme geluidsboxen: 'Latcho Diewes, wens ik iedereen, geniet van de wereld om je heen, deel vreugde met elkaar, maar ook verdriet, tranen vloeien dan zeker niet….' Een swingende meezinger is het. Vrouw Nidia en de kinderen Mila en Roeso, deinen ritmisch mee op de maat van de muziek. Ook DeMooiLaarbeekKrant kan die neiging niet onderdrukken."Rudy gaat zijn CD op 4 juni promoten in Mierlo-Hout", belooft Koekie, "maar hij zal ook regelmatig te horen zijn op de radio."

Nagenieten
Nadat Koekie er zich van overtuigd heeft, dat alle data goed genoteerd zijn, 4 juni Mierlo-Hout en 16 en 17 september Latcho Diewes in Beek en Donk, verlaat DeMooiLaarbeekKrant het Sintikampje in Lieshout, zachtjes nagenietend van dat mooie lied van Rudy Wagner: Latcho Diewes, wens ik iedereen, geniet van de wereld om je heen…..