Afbeelding

FeestAvond van de Vluchteling

Algemeen Evenementen

Aarle-Rixtel - Terwijl men landelijk is aangewezen op de Nacht, vindt in Aarle-Rixtel weer een Avond van de Vluchteling plaats. Dat is dan wel een benefietavond voor die ene Nacht. Veel mensen werken er aan mee: Henk van Beek van de Stichting Kouwenbergs Kerkje, Ralph de Kort en zijn Papa Dré's Dixie Paraders en de Syrische vluchtelingen Eyad Shawi en Kenan Kadoura zijn dan zelf aanwezig.

2 juni vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom in het Kouwenbergs Kerkje in Aarle-Rixtel. Papa Dré's Dixie Paraders zorgen voor gezellige dixielandmuziek, die Eyad Shawi afwisselt met Syrische zang en luitspel. De toegang is gratis en dan kunt u ook nog eens genieten van een drankje met een hapje ernaast: kobbah, een traditionele Syrische snack. Kenan Kadoura staat er een paar dagen voor in de keuken! Natuurlijk krijgt u een pet voorgehouden waarin u uw vrijwillige bijdrage kunt doen. De opbrengsten daarvan, èn van alle consumpties, gaan via de sitepagina www.nachtvandevluchteling.nl/peterronkesagerbeek doorgesluisd naar Stichting Vluchteling. (In 2016 werd voor 1,1 miljoen euro aan noodhulp bij elkaar gewandeld.) Ook thuis kunt u meedoen door via die pagina een bijdrage te leveren. Op Peters pagina vindt u alle informatie, ook over de Stichting en over de bestemming van het geld.

In de nacht van 17 op 18 juni wandelt Peter daarvoor 40 kilometer door de nacht. Met het geld dat de wandelaarsters v/m bijeenbrengen, helpt de Stichting Vluchteling mensen in crisisgebieden. Mensen die niets meer hebben, vaak nog maar ternauwernood het leven. Dat van hun kinderen of ouders schoot er al net zo vaak bij in... Genoeg trieste vertelsels.

Kom eerst samen genieten op vrijdagavond 2 juni in Aarle-Rixtel. Aanmelden is niet verplicht maar wel slim, want het kerkje is klein. Bel of mail Peter, ook voor meer informatie over de Nacht, of over Stichting Vluchteling: 06-53362942 of info@petertbd.nl.