Afbeelding

Laarbeekse wandeltochten

Algemeen Evenementen

Beek en Donk - Buurtvereniging De Vijver houdt op zaterdag 3 en zondag 4 juni de Laarbeekse wandeltochten. Inmiddels hebben ze de laatste puntjes op de 'i' gezet: de routes zijn klaar, voor de EHBO is gezorgd en de posten kunnen ingericht worden. Net als andere jaren zorgen zij dat er op de rustpunten koffie, thee, ranja, frisdrank, water en soep te verkrijgen.

Het enige wat ze nu nog nodig hebben is goed wandelweer, maar daar hebben zij helaas geen invloed op. Ook dit jaar zijn er weer 2 verschillende wandeltochten uitgezet voor de zaterdag en de zondag. Evenals vorig jaar is de startplaats Pluk Pannenkoekenhuis, Koppelstraat 35 te Beek en Donk. Van daaruit vertrekt u voor een mooie tocht door de omgeving van Laarbeek, waarbij u kunt kiezen uit afstanden van 5, 10, 15, 20, 30 of 40 kilometer. Vooral deze laatste afstand is natuurlijk een goede oefening voor diegenen die de Nijmeegse vierdaagse en/of de Kennedymars gaan lopen. Zoals u ziet, voor iedere wandelaar (zowel geoefend als ongeoefend) een haalbare afstand. De wandelingen zijn helemaal uitgepijld, en gaan over B-wegen, onverharde paden, door bossen, over fietspaden, langs waterloopjes, vennen en poeltjes enz., kortom, door de mooiste gebieden rondom Laarbeek.

Vanaf 7.30 uur kunt u starten voor de 20, 30 en 40 kilometer. Vanaf 9.00 uur kunt u starten voor de 5, 10 en 15 kilometer.

De kosten bedragen €2,50 per persoon per dag. Leden van de Koninklijke Wandelbond Nederland betalen €2,00 per persoon per dag. U kunt per dag inschrijven, dus u kunt ook 1 van de 2 dagen deelnemen. Er is op zaterdag een andere route dan op zondag, daardoor loopt u nooit 2 dagen dezelfde route. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op www.laarbeeksewandeltochten.nl.

De organisatie hoopt op een groot aantal deelnemers. Een leuke gelegenheid om alleen of met een groep vrienden, collega's, familie samen één of twee dagen te gaan wandelen in een mooie omgeving.