Afbeelding

Tonny Meulensteen lijsttrekker GR 2018 CDA Laarbeek

Politiek nieuws Politiek

Afgelopen week woensdagavond hebben we de voorjaars ALV van CDA Laarbeek gehouden. Een groot deel van de vergadering stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Aan het begin van de vergadering hebben we per acclamatie tot lijsttrekker gekozen Tonny Meulensteen. We hebben er groot vertrouwen in dat we ons samen met Tonny gedegen op de verkiezingen kunnen voorbereiden. De afgelopen drie jaar heeft hij het als wethouder Financiën, economische zaken en natuurbeheer, heel goed gedaan. Daar kunnen we trots op zijn.

In december van dit jaar zal het verkiezingsprogramma en een kandidatenlijst worden gepubliceerd. De weg daarnaartoe wordt zorgvuldig door ons uitgestippeld. Het ontwerp van het verkiezingsprogramma vraagt om inbreng van de burger, van jullie. Natuurlijk hebben wij als CDA een visie op een toekomstbestendig Laarbeek, maar die dient te worden ingekleurd door lokale onderwerpen. Wat vinden de inwoners en bedrijven in de vier Laarbeekse dorpen van belang op het gebied van veiligheid, bereikbaarheid, zorg, wonen en vestiging, vrijwilligerswerk, duurzaamheid en zo meer?

Dat dient bottom-up te worden ingevuld, zodanig dat het in Laarbeek goed werken, leven, wonen en recreëren is. Men hoort wel dat de verbindende schakel tussen politiek en burger ontbreekt. En dat is niet alleen een gevoel maar dat is ook vaak zo. Maar dat kan niet de bedoeling zijn. Het gaat juist om de burgers. Het benoemen van concrete factoren die de leefbaarheid bevorderen is dus aan jullie. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door rondetafelgesprekken met de inwoners. Voor eind juni is er al een gepland, maar er zijn meer methoden, bijvoorbeeld uitwisselen van ideeën via Facebook en ander sociale media. Vooral met luisteren naar elkaar. En zo komt men tot een programma dat voor de komende jaren de richting aangeeft die we met z'n allen gaan. We houden jullie op de hoogte.

We wensen de lijsttrekker en al degenen die hem gaan ondersteunen heel veel succes. Samen met jullie. We hebben er veel vertrouwen in.

Bestuur CDA Laarbeek