Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Burgemeester Gemert-Bakel bezoekt ECO-Touristfarm De Biezen

Algemeen Natuur

Aarle-Rixtel - Op een snikhete maandag 29 mei bezocht de in december geïnstalleerde burgemeester Michiel van Veen (Gemert-Bakel) het deels in Gemert-Bakel gelegen Natuurkampeerterrein De Biezen. De rondleiding ging al zigzaggend over het kampeerterrein met de aangrenzende natuur en kruiste zo Gemerts en Laarbeeks grondgebied.

Tijdens de rondleiding werd er uitgelegd hoe dat nu zit met die gemeentegrenzen, de natuur en de doelstelling van het bedrijf; de ecologische bedrijfsvoering en de wat de term eco-tourisme nu inhoudt. En hoe Wim en Rina Renders ruim 26 jaar geleden tot de keuze kwamen om het roer zo drastisch om te gooien.

In één stap van Bakel naar Aarle, vanuit Aarle kijkend naar Gemerts grondgebied bij De Snelle Loop die al eeuwen het grensbeekje vormt tussen de gemeentes. Bij De Snelle Loop lieten twee ijsvogels hun viskunsten nog even uitgebreid zien. Vanaf de landweer kijkend naar Aarles grondgebied waar een jonge Bosuil zich nog even liet zien en via een wandelpad weer naar de bloemenweide die zich weer op Laarbeeks grondgebied bevindt.

Het was duidelijk dat Burgemeester Van Veen behoorlijk verstand heeft van de natuur en hij genoot dan ook volop van dit stukje van de Groenste Gemeente van Nederland.