Novi Wieland
Novi Wieland Foto: René Lagerwaard

Hoofdprijs Novi Wieland op Junior Master Finale badminton

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Den Bosch/Maaspoort Sports & Events bood afgelopen zaterdag onderdak aan 93 jeugdige badmintonners die deel uitmaken van de finale van het jaarlijkse Junior Master Circuit. De beste spelers en speelsters streden in vier leeftijdscategorieën om de titels.

Gedurende het seizoen konden spelers punten halen tijdens de twaalf Junior Mastertoernooien die door het hele land gehouden werden. Per leeftijdscategorie mochten de beste spelers meedoen met het afsluitende toernooi. In tegenstelling tot alle voorafgaande toernooien van het circuit stonden nu alleen enkelspelpartijen op het programma.

Vanuit BC Mixed/BC Geldrop had Novi Wieland zich geplaatst voor deze finale.

In de categorie onder 15 jaar verloor ze weliswaar in de poulefase van de nummer twee geplaatst, maar ging toch door naar de knock-outfase. Daar haalde ze het beste in zichzelf naar boven en in twee zinderende driesetters bereikte ze de finale tegen de nummer één van de plaatsingslijst. Ook in deze wedstrijd speelde Novi zeer goed en in twee sets haalde ze de hoofdprijs binnen.

Op 14 oktober speelt Novi om de Junior Master Cup tijdens de Dutch Open in Almere. Ook mag zij zich volgend jaar, samen met haar broer Max, laten zien in het eerste team van BC Geldrop wat uitkomt in de landelijke derde divisie. Begin juni staan de Nederlandse jeugdkampioenschappen op het programma en ook daar hopen ze hoge ogen te gaan gooien.