Afbeelding

Zes podiumplaatsen voor RC de Oude Molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - De eerste B-wedstrijd heef in het weekend van 20 en 21 mei plaatsgevonden in Zaandam. 14 rijdsters van RC de Oude Molen hebben hier aan deelgenomen. Er zijn hierbij maar liefst 6 podiumplaatsen behaald.

Op zaterdagochtend was als eerst het onderdeel vrijrijden aan de beurt voor de klasse supermini en mini. Acht rijdsters van RC de Oude Molen deden hier aan mee. Er zijn nette kuren gereden en iedereen heeft laten zien waar zij voor hebben getraind. Sommige rijdsters hebben last van prestatiedruk, maar deze keer hebben zij dit aan de kant weten te zetten. Ondanks dat er tijdens het inrijden een aantal dingen fout gingen lieten ze voor de jury een mooie kür zien. Uitslag supermini B vrijrijden: Eline Verboven 6e, Danique Gilsing 7e, Anouk van de Akker 9e, Luna Hurkmans 10e, Lana Raaijmakers 14e. Uitslag mini B vrijrijden: Anne van de Aa 7e, Pleun Willems 10e, Danique de Groot 12e.

In de middag was het onderdeel dansen aan de beurt voor de klasse mini en Espoirs. Bij de mini's zijn er twee verplichte dansen die ze moeten uitvoeren, de Kinder Waltz en de Tango. Ze hebben naar kunnen gereden en weten waar de verbeterpunten liggen voor de volgende wedstrijd. Bij de klasse Espoirs zijn er twee verplichten dansen en een vrije dans. Jill had helaas een foutje in haar tweede verplichte dans, waardoor ze erg veel aftrek kreeg. Haar vrije dans ging erg goed en ze kon zich echt uitleven. Uitslag mini B dans: Pleun Willems 5e, Anouk van de Akker 8e, Anne van de Aa 9e, Danique de Groot 10e. Uitslag Espoirs B verplichte dans: Jill Donkers 7e. Uitslag Espoirs B vrije dans: Jill Donkers 4e.

Ook op zondag moesten de rijdsters vroeg uit bed om op tijd in Zaandam te zijn. Vandaag was het de beurt aan de wat oudere dames. De onderdelen vrijrijden, figuren en dansen kwamen vandaag aan bod. Bij het onderdeel vrijrijden moest er een korte en een lange kür gereden worden. Bij de klasse Cadet reden Kimberly en Chloë nog wat onzeker hun korte kür. De lange kür daarentegen ging een stuk beter. Uitslag Cadet B vrijrijden: Kimberly van Schijndel 2e, Chloë Donkers 4e. In de klasse jeugd reed Ingrid een prima korte kür. De lange kür begon ook goed, maar het laatste stuk ging iets minder. Uitslag Jeugd B vrijrijden: Ingrid Biemans 2e.

Bij het onderdeel figuren is het de bedoeling om zo strak mogelijk over een lijn te rijden, en hierbij verschillende dingen te doen, zoals drietjes of lussen. Kimberly en Lisanne reden beiden erg geconcentreerd en hebben nette figuren laten zien. Uitslag Cadet B figuren: Kimberly van Schijndel 1e. Uitslag Jeugd B figuren: Lisanne Kanters 1e.

Bij het onderdeel dansen hebben Janne en Chloë beiden naar kunnen gereden bij zowel de verplichte als de vrije dansen. Ze legden veel emotie in hun vrije dans en reden vol overtuiging. Uitslag Cadet B dans: Chloë Donkers 1e. Uitslag Junior B dans: Janne van Lieshout 1e.