Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 1d3fa9
Kunst en Cultuur

Geslaagde concertreis harmonie O&U naar Zwarte Woud

Beek en Donk – In het lange hemelvaartsweekend vertrok harmonie Oefening en Uitspanning met 77 muzikanten richting Zuid-Duitsland om daar samen met het groot harmonieorkest van Deilingen en het Landesblasorchester Baden-Württemberg op te treden. Twee losstaande concerten waarvoor hard gerepeteerd is en die de sociale betrokkenheid en onderlinge saamhorigheid binnen O&U versterken.

Muziek maken op hoog niveau
Voorzitter Pierre Heesakkers toont de lovende recensies uit Deilingen waar O&U een eerste concert gaf. Een dag later speelde O&U in een Galaconcert in Elzach samen met het Landesblasorchester Baden-Württemberg. Het Landesblasorchester Baden-Württemberg was in 2014 te gast in Beek en Donk en gaf toen samen met O&U een concert in ''t Anker'. Afgelopen donderdag reisde het Beek en Donkse orkest richting Zuid-Duitsland om daar samen met Robbert Vos als solist op de euphonium een tweetal concerten te verzorgen. "Er werd muziek gemaakt ophoog niveau", aldus de trotse voorzitter. "We ontvingen lovende kritieken en staande ovaties." Eerder deze maand maakte O&U met Robbert Vos cd-opnames van het werk 'Les Ruses du Renard' van componist Jan Bosveld. Het harde werken was een goede voorbereiding voor de concerten in Duitsland.

Saamhorigheid
"Natuurlijk is een gezamenlijke reis heel goed voor de saamhorigheid", vertelt Pierre. "Bijna alle muzikanten verbleven samen in een hotel en er zijn naast de optredens verschillende activiteiten voor de leden van de harmonie georganiseerd." Er werd een pubquiz gehouden en leden van O&U bezochten Freiburg. "We werden door onze Duitse collega's behoorlijk in de watten gelegd", zegt Pierre. "We kregen bij aankomst in Deilingen een serenade en er we kregen maaltijden aangeboden." Pierre is blij dat de reis voorspoedig verlopen is. "Alleen de Duitse regelgeving omtrent aanhangers was ons niet helemaal duidelijk", lacht Pierre. "De aanhanger met instrumenten werd van de weg gehaald. Blijkbaar mag je in Duitsland op zondag niet met een aanhanger rijden. Jan Swinkels leende allerijl zijn bus uit. Zo kwamen muzikanten én instrumenten veilig in Duitsland aan."

Ervaring rijker
"De reacties van onze Duitse collega's en hun publiek was overweldigend", zegt Pierre die zichtbaar geniet van de prachtige recensies. "We zijn ware ambassadeurs van de blaasmuziek uit Laarbeek. Misschien wel van Nederland." Na een intensieve reis kwam O&U zondagavond weer 'thuis' in 't Anker'. Moe en voldaan genoten ze gezamenlijk van een buffet waarna iedereen met nieuwe indrukken en ervaring huiswaarts keerde. Het harde werken is beloond. Muziek is een universele taal die kan verbinden. Binnen een vereniging als O&U, maar ook tussen Duitsers en Nederlanders.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>