Vlnr: Martien, Seraf, Adriaan, Jan, Piet, Maria (vrouw van Adriaan)
Vlnr: Martien, Seraf, Adriaan, Jan, Piet, Maria (vrouw van Adriaan)

Love Is In The Air op RTL4 vanuit Beek en Donk

Human Interest Algemeen

Beek en Donk - RTL4 zendt op woensdag 14 juni om 20.30 uur een aflevering uit van Love Is In The Air. Piet (78) en Mien (74) van Zeeland, die op het Klaproosplein in Beek en Donk wonen, vertolken daarin een hoofdrol. Love Is In The Air bestaat uit bijzondere verhalen van mensen met familieleden in verre landen, die ze niet makkelijk zelf kunnen bezoeken. De opnames vonden in het diepste geheim plaats. In DeMooiLaarbeekKrant alvast een voorproefje.

Piet van Zeeland en zijn broers
Piet is geboren op Donkersvoort. Het gezin bestond uit 6 broers en twee zussen: Jan (84), de tweeling Adriaan (83) en Leo (overleden), Wim (76), Seraf (74), Martien (72) en nog twee zussen, Mariet en Mien, die beiden overleden zijn.

Adriaan en Wim verlieten in de jaren '60 Beek en Donk. Adriaan vertrok als religieus broeder naar Chili. Hij is inmiddels uitgetreden, getrouwd met een Chileense en heeft twee zonen. Wim kwam als priester, via omzwervingen in Venezuela terecht. Hij zet zich nog steeds in voor 'de armsten der armsten', Indianen die op een vuilnisbelt leven.

Contact
"
We zijn altijd contact blijven houden met onze Adriaan en Wim", vertelt Piet. "Met Adriaan via Skype, met Wim via e-mail", vult Mien aan. We hebben in het verleden wel eens geld voor hem ingezameld via het evenement 'Fietste Mee?' In 2002 zijn onze Piet en ik samen naar Zuid-Amerika gereisd. Onvergetelijk, was dat!"

Love Is In The Air
"Onze dochter Ellie (48) heeft het plan opgevat om ons op te geven voor Love Is In The Air", glunderen Piet en Mien trots. "Er moesten veel formulieren ingevuld worden en ons Ellie heeft zelf een heel lang verhaal geschreven om alles uit te leggen."

"We lieten haar maar begaan", lacht Mien. "Bende gek? Daar komt toch niks van", dacht ik. Maar toen ik plotseling een telefoontje kreeg van EndeMol, viel ik bijna van de fiets. Of ik maar even snel in het geheim, de familie van Piet kon optrommelen. Ze moesten komen, maar ze mochten niet weten waarvoor. De reacties van de broers waren voorspelbaar: "Welk belangrijk nieuws is er dan Mien?", wilden ze weten. "Ik mocht niets vertellen. Dat vond ik heel moeilijk! Gelukkig kwamen ze op die dag toch allemaal hier naar toe."

Opnames
De opnames vonden plaats op 11 april. De verjaardag van opa van Zeeland, hij zou die dag 111 zijn geworden. Robert Ten Brink met zijn team belde aan en er werden opnames gemaakt. In de buurt had niemand in de gaten wat er precies aan de hand was. "Sommigen dachten dat we gewonnen hadden met de Postcodeloterij", lacht Mien. Nog dezelfde dag werd begonnen om alles in orde te maken voor de grote reis die de broers gingen maken naar Chili. Daar zouden ze herenigd worden met Adriaan en Wim.

Reis
"We vertrokken op 25 april vanaf Schiphol. Alles was tot in de puntjes voor ons geregeld", vertelt Piet. "De reis, de hotels, het eten, noem maar op! Onze Adriaan, was stomverbaasd, want hij wist echt helemaal van niks! Het was een onvergetelijke reis!"

Op 11 mei was Piet weer veilig terug bij zijn Mien, de dag van haar verjaardag. "Ik heb nog nooit zo'n mooi verjaardagscadeau gehad", lacht ze opgelucht.

Hereniging van de broers
"Toch verliep de hereniging van de broers niet helemaal vlekkeloos.", zegt Piet geheimzinnig. Wie daar meer over wil weten zal op 14 juni om 20.30 uur zelf moeten kijken naar RTL4.