Informatieavond over speelplekken Aarle-Rixtel

Algemeen Gemeente

Aarle-Rixtel - Onlangs stond er in het Eindhovens Dagblad een artikel waarin de kwaliteit van de Aarle-Rixtelse speelplekken werd aangehaald. Door enkele bewoners zijn zorgen geuit of er in de toekomst nog goede speelgelegenheden in Aarle-Rixtel zullen zijn. Enkele bewoners zijn echter al ruim anderhalf jaar bezig om dit vraagstuk aan te pakken. Zij gaan een stichting vormen die zich bezig gaat houden met de speelvoorzieningen in de kern.

Inmiddels zijn zij zover dat zij hun plannen kunnen voorleggen aan de bewoners van het dorp. Dit gebeurt tijdens een informatieavond op woensdag 14 juni, om 20.00 uur in De Dreef. De vrijwilligers hebben samen met de gemeente Laarbeek een visie op spelen geformuleerd, waarmee de kwaliteit van de speelvoorzieningen in het dorp sterk kan verbeteren. Een zeer belangrijk onderdeel hiervan is de betrokkenheid van de gebruikers van deze plekken. Wilt u hier meer over weten of wilt u actief meewerken aan de realisatie hiervan, dan bent u van harte welkom bij de informatieavond!

Speelplek Lijsterlaan/De Dreef als eerste aangepakt
Ze willen nu graag aan de slag om de plannen om te zetten in concrete acties. Als eerste wordt de locatie aan de Lijsterlaan aangepakt. Op het grote grasveld stond enige jaren terug een kleine speelgelegenheid. Deze is verdwenen voor de tijdelijke huisvesting van de Heindertschool. Nu willen ze in deze zone graag een uitnodigende plek inrichten waar de jeugd fijn kan spelen, maar die ook gebruikt gaat worden als ontmoetingsplek voor iedereen. Er ligt nu een inspiratieplan over wat er zoal mogelijk is. Maar de stichting wil samen met de buurt en andere betrokkenen een pasklaar plan opstellen, waarin veel ruimte is voor inbreng van wensen en ideeën.