Logo mooilaarbeek.nl
Gerrit Staal   | Fotonummer: 89905f
Gerrit Staal
Kunst en Cultuur

Expositie 'Kleur karakter' in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk - In 't Oude Raadhuis in Beek en Donk vindt op zaterdag 10 juni de opening plaats van 'Kleur karakter' Expositie. Diny Timmers met keramieke beelden en Gerrit Staal met schilderijen en speciale tafel-ontwerpen. De opening is om 16.00 uur.

Diny Timmers
Al meer dan 20 jaar maakt Diny Timmers (1953) beelden van klei. Ze heeft de opleiding Vorming en Ontwikkeling Beeldende Kunst afgerond. Nam schilderlessen bij het Centrum voor Kunstzinnige Vorming Uden en volgde keramieklessen bij Thea Blok. Zelf heeft zij ook jarenlang handvaardigheidles gegeven.

Haar werk bestaat uit min of meer abstracte beelden, dierfiguren en geabstraheerde open vrouwelijke vormen. Door haar diversiteit in disciplines en al intuïtief werkend met de klei ontstaat een ruimtelijk beeld met een bijzondere spanning. Die spanning wordt versterkt met de door haar gebruikte oxiden en sulfaten, welke een fraai kleureffect geven. De beheersing van deze kleurmethode kost vele jaren oefening en levert zelfs dan nog verassingen op. Ze houdt van mooie vormen en een goede kleurharmonie. In de dierfiguren herken je bepaalde karaktereigenschappen. De afwerking van het beeld krijgt aan alle zijden veel aandacht, ook de binnenkant. De kleuren van de natuur zijn herkenbaar in haar beelden. Kijk ook op www.dinytimmers.nl en www.dinytimmers.exto.nl.

Gerrit Staal
Zijn werk is het resultaat van een ontdekkingsreis, die begonnen is na zijn pensionering, inmiddels ruim 5 jaar geleden. Hij kiest voor het expressief schilderen van mensen, alleen of in groepjes. Met name gezichten hebben zijn belangstelling. Daarvoor gebruikt hij foto's en modellen als inspiratie. Als onderwerpen gebruikt hij graag kleine dagelijkse voorvallen. Naast schilderen maakt Gerrit ook (pen/riet) tekeningen, met dezelfde soort onderwerpen. en hij ontwerpt en maakt zeer speciaal scharnierende tafels. Gerrit is een autodidact die wekelijks de instructies van Hanny Verbrugge uit Boekel en van Frank Malcorps van het CKE Eindhoven volgt.

Blikvangers vol expressie, waar plezier en passie vanaf spat. Dit vind hij nou leuk om te doen, het zijn geen commerciële dingen, ze hangen niet in de woonkamer, maar vooral het maken geeft hem voldoening. Hij heeft er wel een paar honderd. Gerrit schildert grof dat gaat heel snel, lekker expressionistisch, deels ook door de tremoren die hij heeft, als gevolg van de ziekte van Parkinson. "Fijnschilderen lukt niet, dat snap je wel, maar dit gaat goed!"

Beide exposanten ontvangen u graag in 't Oude Raadhuis Beek en Donk, Heuvelplein 8. Geopend elke zaterdag en zondag van 10 juni tot en met 2 juli van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>