Logo mooilaarbeek.nl
Kunst en Cultuur

Cursus 'Kennismaken met Klassieke Muziek'

Laarbeek - Deze cursus gaat met u in 12 thema-avonden door de Geschiedenis van de Muziek. Op de eerste avond worden onderwerpen besproken als: wat is klassieke muziek, ontstaan en opbouw van orkesten, verschillen in orkesten, soorten orkest-instrumenten, taak van dirigent, concertmeester, en vooral Thematiek.

Dit jaar worden de avonden besteed aan componisten zoals: von Bingen, des Prez, Vivaldi, Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Paganini, Brahms, Saint-Saëns, Tsjaikovski, Debussy, Sjostakovitsj, Bartók, Larsson en Pärt. Een korte beschrijving van hun leven, gevolgd door het 'leren luisteren' naar bepaalde werken uit hun omvangrijke oeuvre. Steeds gaat het er om: Waar luister ik nou eigenlijk naar? Waar gaat dit werk eigenlijk over? Hoe zit deze compositie in elkaar? Hoe is het ontstaan?

Onderwerpen als Algemene Muziekleer en het Notenschrift komen zijdelings en minimaal aan bod. Wel kijken ze naar vaste structuren / schema's welke worden toegepast binnen vele composities. Bovengenoemde en nog veel meer onderwerpen worden beantwoord op de cursus: 'Kennismaken met Klassieke Muziek', welke de werkgroep Educatie van Stichting Vierbinden bij voldoende belangstelling weer gaat organiseren.

Voor wie?
De cursus is bestemd voor iedereen die belangstelling heeft voor klassieke muziek maar er eigenlijk niets of te weinig van weet. Het is dus echt een kennismaking met...

Een bepaalde vooropleiding, noten lezen en/of verdere kennis is niet nodig en dus is de deelname echt laagdrempelig.

Cursusleiding
De cursus staat weer onder leiding van Boudewijn Hopman uit Beek en Donk. Hij werkt ad hoc als orkestviolist, studeerde viool bij Jan Elzinga en Joseph Belîk en was geruime tijd concertmeester van het 's Hertogenbosch Filharmonisch Orkest. Hij beschikt dan ook over een ruime orkest-ervaring.

Plaats, tijd, kosten
De cursus start in januari 2018 en wordt gegeven op woensdag-avond van 19.30 tot 22.00 uur in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. Kosten €120,00 inclusief begeleidend materiaal en een kopje koffie of thee.

Aanmelden
Voor een goed onderling contact en communicatie is het aantal plaatsen voor deze cursus beperkt tot maximaal 22 deelnemers. U kunt zich opgeven tot uiterlijk 1 december. Voor verdere informatie en aanmelding: Stichting Vierbinden, telefoon 0492-328800 of via e-mail: stichting@vierbinden.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>