Afbeelding

3 feestvierende helden voorkomen uitslaande brand Café de Koekoek

Algemeen Algemeen

Lieshout - In de nacht van tweede Pinksterdag is Café de Koekoek in de Dorpsstraat in Lieshout aan een ramp ontsnapt dankzij kordaat optreden van 3 moedige gasten. Deze gasten hadden juist die avond de promotie van de plaatselijke voetbaltrots ELI naar de 4e klasse KNVB uitbundig gevierd samen met hun tegenstanders Woenselse Boys uit Eindhoven.

Na een fantastisch verbroederingsfeest werd besloten om nog even 'koffie' te drinken bij een ploeggenoot. Na verloop van enige tijd togen de 3 sportvrienden huiswaarts, waarbij ze de Koekoek, inmiddels gesloten, nogmaals voorbij kwamen.

De heren ontwaarden een gele gloed en besloten polshoogte te gaan nemen. Het bleek te gaan om een brandende vuilnisbak waaruit de vlammen inmiddels de veranda behoorlijk hadden verbrand. Met nog resterende restjes drank (foei Karel, opruimen…) werd getracht de brand te blussen. Hierbij dient te worden opgemerkt dat men vooraf uitgebreid had overlegd of alcohol het vuur niet zou versterken...

Dit lukte niet geheel volgens plan.. er waren niet genoeg restjes drank.. De 3 mannen besloten daarop, na rijp beraad, om het vuur op natuurlijke wijze te bestrijden! Gezamenlijk werd het vuur vervolgens uitgeplast, waarbij vooral het lid (van) Rob Spijkers een voortrekkersrol vervulde… Het vuur was geblust!

Café de Koekoek dankt Roel en Stijn Donkers en met name Rob Spijkers voor hun moedige, onbaatzuchtige inzet, waardoor veel leed is voorkomen..

Daags naderhand konden we er mee lachen,maar het had heel anders af kunnen lopen…

Alleen… wat kunnen we nu nog aan die p..lucht doen?!

Ingezonden door uitbater Karel Huygens.

Afbeelding