Burgemeester Frank van der Meijden (archief)
Burgemeester Frank van der Meijden (archief) Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

College presenteert kadernota 2018 en jaarrekening 2016

Algemeen Gemeente

Laarbeek – Het college van burgemeester en wethouders presenteerde maandag 12 juni de kadernota 2018 met daarin de financiële uitgangspunten en beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021. Tevredenheid over gerealiseerde ambities maar ook volop aandacht voor nieuwe voorstellen voeren de boventoon. 'Blijvend investeren' is het motto.

Inleiding
"Wij zitten hier als college met een trots en goed gevoel. Mij past hierin enige terughoudendheid omdat ik nog maar beperkte tijd onderdeel uitmaak van dit college maar ik kan u wel vertellen dat het financieel fundament waarop Laarbeek is gebouwd ijzersterk is. Met deze kadernota zetten we de mensen in de diverse kernen in hun kracht." Met deze woorden leidt burgemeester Frank van der Meijden de presentatie in.

Ontwikkelagenda
"De ambities uit het collegeprogramma 'Van Zorgen voor, Naar Zorgen dat' zijn inmiddels gerealiseerd of in uitvoering. Hier zijn we trots op. Maar we zien ook een aantal andere ontwikkelingen die wij - met het oog op de toekomstbestendigheid van Laarbeek - niet kunnen en willen negeren", aldus wethouder Meulensteen; "vandaar dat we onze ontwikkelagenda hebben geactualiseerd."

Dit betekent concreet dat het college blijvend zal investeren in de huisvesting en maatschappelijke begeleiding van statushouders en/of vluchtelingen, de facilitering van het voortgezet onderwijs, de vertaling van het Bereikbaarheidsakkoord en Bestuursakkoord, de vorming van de Economische agenda Laarbeek (Ondernemersfonds), de vertaling van de Omgevingswet, de accommodatievraagstukken (sport)verenigingen en de inhoudelijke vernieuwing van de WMO.

Lees meer in DeMooiLaarbeekKrant van donderdag 15 juni.