Het pand aan de Leekbusweg wordt voor 1 jaar gesloten
Het pand aan de Leekbusweg wordt voor 1 jaar gesloten

Bedrijfspand Beek en Donk voor jaar gesloten na vondst harddrugs

Algemeen Gemeente

Beek en Donk - Een bedrijfsgebouw aan de Leekbusweg in Beek en Donk is vrijdag 16 juni verzegeld en voor een jaar gesloten. De politie Brabant Zuid-Oost en het Peelland Interventie Team troffen daar op 15 februari een ruime hoeveelheid MDMA, PMK en aceton aan. Deze stoffen worden onder meer gebruikt bij de productie van amfetamine. MDMA is als harddrug vermeld in de Opiumwet.

De omvang van de aangetroffen materialen zijn reden voor burgemeester Frank van der Meijden om de loods te sluiten voor een periode van twaalf maanden.

Het aanpakken van drugscriminaliteit is een serieuze zaak en een zaak van iedereen. "Ook de maatschappij heeft een signalerende rol. Mensen moeten zich bewust zijn van wat er zich in hun omgeving afspeelt en het melden bij de politie als ze het gevoel hebben dat er iets niet pluis is", aldus burgemeester Van der Meijden. "Door alerte burgers wordt de pakkans aanzienlijk vergroot."  Het sluiten van panden maakt het voor eigenaren minder aantrekkelijk om hennep te kweken of het pand te verhuren aan kwekers. Regelmatige controle van een pand door de verhuurder helpt om de druggerelateerde activiteiten in woningen en bedrijfsgebouwen te bestrijden.

Dit jaar werd al drie keer een pand gesloten in de gemeente Laarbeek. In de twee voorgaande jaren werden vijf panden gesloten.