Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 3444b2
Kunst en Cultuur

Verrassende expositie 'Kleur Karakter' in 't Oude Raadhuis

Beek en Donk – In 't Oude Raadhuis is nog tot en met 2 juli de verrassende expositie 'Kleur Karakter' te bezichtigen. Kunstenaar Diny Timmers uit Gemert toont haar Keramieke beelden. De Boekelse kunstenaar Gerrit Staal toont tekeningen, schilderijen en verstelbare tafels.

Aan de beelden van Diny is te zien met hoe veel perfectie zij haar thema's uitwerkt. Ze weet ze te maken, en je ziet hoe veel 'aandacht en kracht' ze elk beeld geeft. De thema's die ze toont zijn, kippen, vogels, huizen, abstracten en torso's. Haar kleurgebruik van zelf aangemaakte natuurlijke oxyden en pigmenten voelt als, perfect aansluitend aan het perfecte beeld. Ook al wordt zij met 20 jaar ervaring af en toe nog verrast hoe de kleuren uit de oven komen. Ze blijft zelf met beiden benen 'stevig' op de grond, net zo stevig als sommige van haar beelden.

Gerrits snelle pentekeningen, ingekleurd met verf zijn subliem. Zo ook zijn prachtig doordachte tafel ontwerpen, waarbij in enkele simpele handelingen een kleine tafel voor 2 'omgetoverd' kan worden tot een tafel voor 4 tot 6 personen. Ze zijn werkelijk betoverend. Hij laat enkele voorbeelden zien in deze expositie. Zijn schilderijen zijn van een andere categorie. Ze zijn soms ruw, doen af en toe denken aan bekende schilders, en missen de finesse van zijn andere werken, maar het plezier dat hij er aan beleeft om zo kleurrijk te werken zie je schitteren in zijn ogen, als je met hem in gesprek bent. Hij noemt zijn schilderwerk een ontdekkingsreis, weren er eerst streepjes, nu ontstaan er vlakken.

Diny en Gerrit tonen dat wat er ook gebeurt, je niet bij de pakken neer hoeft te zitten. Je kunt genieten en laten genieten. Als je de tijd neemt met de kunstenaar te praten. Je ziet wat hen drijft, en je ervaart hun plezier, dan zie je wat kunst kan doen met zelfwaarde. En dan verheft de kunst iemand. Deze twee mensen zijn creatief van geest, en dat zie je terug in deze tentoonstelling.

Deze laatste tentoonstelling van dit seizoen in 't Oude Raadhuis Beek en Donk is open tot en met 2 juli, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>