Afbeelding

Een betoverende dag voor de Heindert

Onderwijs Jongeren

Aarle-Rixtel - Basisschool de Heindert uit Aarle-Rixtel ging donderdag 15 juni naar Toverland. Sinds de bestemming van de schoolreis bekend was gemaakt keken de leerlingen er halsreikend naar uit en die week liep de spanning op school dan ook hoog op.

Het weer speelde mee en op een stralende donderdagochtend gingen alle leerlingen het schoolgebouw in om daar hun groene Heindert shirts aan te doen. Eenmaal in het groen gehuld, konden alle groepjes verzamelen bij hun begeleiders en plaats nemen in één van de twee enorme touring cars.

De reis naar Toverland toe was al een groot feest en er werd druk gepraat, gezongen en uit de ramen gekeken naar het passerende landschap. Bij aankomst moest elke school in een aangewezen vak staan op het plein voor de ingang. Ongeduldig bleven alle leerlingen netjes in een lange rij staan tot het langverwachte moment waarop ze door de ingang mochten. Binnen in een grote hal konden zij hun tassen neerzetten bij een aantal picnic tafels, waar ten aller tijden een paar leerkrachten aanwezig zouden zijn.

Uiteindelijk mocht iedereen het pretpark in gaan. Sommigen kozen gelijk voor de hoge houten achtbaan Troy, terwijl anderen rustig begonnen op de draaimolen. Er waren een paar water attracties die op deze warme dag erg populair bleken, evenals de ondiepe vijver waar een aantal oververhitte kinderen languit in gingen liggen. Er was voor ieder wat wils: spannende achtbanen, snelle minimotoren en duizelingwekkende ronde bootjes maar ook een klim- en klauterbaan, sprookjesachtige waterwezens en een muzikale fontein voorstelling.

Door het hele park kwam men de groene shirtjes van de Heindert tegen. Verschillende grotere kinderen namen de jongere schoolgenoten even op sleeptouw, want hoe leuk is het om een relatief rustige attractie te beleven door de ogen van een jonger kind. Een aantal leerlingen lieten zich van hun stoere kant zien en gingen keer op keer in de meest spannende attracties zonder een gil te geven.

Helaas komt ook een schoolreis tot een eind en er werd gezamenlijk afgesloten met een ijsje bij het verzamelpunt. Warm en moe maar met heel veel enthousiaste verhalen te vertellen keerde de Heindert terug naar Aarle-Rixtel. Het was een dag om nog lang over na te praten.

Afbeelding