Veiligheidsbijeenkomst de Zorgboog in Franciscushof Lieshout
Veiligheidsbijeenkomst de Zorgboog in Franciscushof Lieshout

Veiligheidsbijeenkomsten de Zorgboog

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De Zorgboog zet zich altijd in voor de veiligheid van de bewoners in de woonzorgcentra maar ook voor wijkbewoners. Om het gevoel van veiligheid te vergroten zijn ze sinds vorig jaar gestart met het organiseren van veiligheidsbijeenkomsten met een bijzonder tintje.

Ook deze maand vinden er op de locaties weer bijeenkomsten plaats. Dit keer met het thema: woninginbraak en insluiping. Hiervoor werd gastspreker Dick Silvius uitgenodigd. Hij is expert op dit gebied en voorziet de bezoekers van de nodige informatie en tips & adviezen geven om insluiping te voorkomen. Maandag 19 juni vond de bijeenkomst in Franciscushof Lieshout plaats. Voor aanvang van de bijeenkomst heeft dhr. Silvius een 'schouw' in en rond het gebouw gedaan. Hij heeft her en der 'witte voetstappen' geplaatst op plekken die voor een inbreker een gelegenheid hadden kunnen zijn. Ook heeft hij foto's en filmpjes gemaakt van onveilige situaties en vervolgens zijn bevindingen tijdens de presentatie besproken. Dit alles zorgde voor een grotere bewustwording bij de bezoekers. Ook kwamen er veel vragen uit het publiek waardoor er een goede interactie ontstond en men de kans kreeg onderwerpen aan te kaarten en te bespreken. Na afloop werd er nog een tijdje over dit onderwerp nagepraat.

Wilt u ook een bijeenkomst van de Zorgboog bijwonen? Woensdag 28 juni om 19.00 uur vindt de bijeenkomst in de Regt in Beek en Donk plaats. Of kijk voor de overige data en meer informatie op www.zorgboog.nl. U bent van harte welkom.