Afbeelding

Gevarieerde en bruisende eerste editie Laarbeekse Dragon's Den

Algemeen

Lieshout – In de grote zaal van het Dorpshuis in Lieshout vond vanavond de eerste editie plaats van de Laarbeekse Dragon's Den; een initiatief van Laarbeek Energiek, waarbij door een onafhankelijke jury een bedrag van in totaal € 150.000,- toegekend mocht worden aan de beste ideeën die bijdragen aan een duurzamer Laarbeek.

Drukbezocht
Liefst 200 inwoners vonden de weg naar het Dorpshuis en de grote zaal bruiste van de creatieve ideeën (en energie). Van de in totaal 54 ingezonden ideeën waren 10 bedenkers uitgekozen om hun idee via een zogenaamde 'pitch' te verkopen aan de jury. Inwoners uit Laarbeek maar ook organisaties buiten Laarbeek hielden een gepassioneerd betoog. De presentatie van de avond lag in handen van Ted Hegeman.

Publieksprijs
Na afloop van de pitches – die elk maximaal vijf minuten mochten duren – en het daaropvolgende vragenrondje van de jury van vijf minuten, ging de jury in beraad en betrad Maarten Steinbuch het podium. Steinbuch is verbonden aan de TU Eindhoven als hoogleraar Robotica en hield een levendige presentatie over duurzame innovaties, waarbij hij het publiek actief uitnodigde mee te denken over onder andere smart mobility in de nabije toekomst.

Na afloop van deze presentatie en voordat de jury haar bevindingen kenbaar maakte werd het publiek uitgenodigd haar stem uit te brengen voor de publieksprijs. Marscha Verstappen van Snoeperij Jantje uit Aarle-Rixtel mocht deze prijs van €2.500,- onder luid applaus in ontvangst nemen voor haar idee om 'Was- en strijkservice Jaantje' op te richten in de vorm van een stichting die kwetsbare jongvolwassenen helpt aan een zinvolle dagbesteding.

Een volledig sfeerverslag met jurycommentaar leest u in de DeMooiLaarbeekKrant.