Afbeelding

Afsluiting seizoen 'Muziek is Cool'

Algemeen Muziek

Aarle-Rixtel - Kinderen uit groep vijf en zes van OBS de Driehoek en Eenbes bassischolen Brukelum en Heindert hadden afgelopen jaren het muziekproject 'Muziek is cool'. Afgelopen vrijdag vond de jaarlijkse afsluiting plaats. Kinderen leren over muziek, muziekinstrumenten en noten. In groep zes leren de kinderen zelfs op instrumenten spelen. Hieronder een verslag van kinderen van groep vijf van het Brukelum.

Bijna een jaar muziekonderwijs
"Muziek is niet saai", zegt groep vijf van het Brukelum. "Meneer Dirk en juffrouw Kyra gaven heel erg leuk les." Enthousiast zetten de kinderen hun ervaringen op papier. "Muziek is heel leerzaam", schrijft Isabel. "Dat weet niet iedereen. Daarom is er 'Muziek is Cool'. Dirk en Kyra geven de lessen en nemen vaak muziekinstrumenten mee waarop je mag spelen. Ook leren ze ons noten en hoe je op die instrumenten mag spelen. Op het digibord laten ze filmpjes en liedjes zien. We zingen samen en soms is er een concert." Rens speelde op een Tuba en Kevin vond het heel leuk om te drummen. "Je mag instrumenten proberen", schrijft Lara. "En je krijgt grappige filmpjes over muziek te zien. Meneer Fanfare is erg leuk en heeft een grappig stemmetje."

Niek van Loo schrijft dat hij nog nooit op een instrument had gespeeld en dat dat erg nieuw was voor hem. Babette vindt dat de mensen van 'Muziek is Cool' een applausje verdienen. "Ik kan eigenlijk niet kiezen wat ik het leukste vond", schrijft ze. "Een hele leuke bingo, allerlei soorten instrumenten waar we kennis mee konden maken. We zagen snaar-, blaas- en slaginstrumenten. En alles mochten we bespelen."

Afsluitingsconcert
Papa's en mama's, opa's en oma's, een aantal mensen van 'De Pastorie' waren aanwezig op het jaarlijkse afsluitingsconcert. Eerst zongen de kinderen van groep vijf een aantal liedjes die ze tijdens de lessen hadden geleerd. Daarna waren de kinderen uit groep zes aan de beurt. Zij bespeelden echte instrumenten. Klarinetten, trompetten, saxofoons en verschillende slaginstrumenten. Meestal speelden ze samen, maar er waren ook duetten en Jordy speelde zelfs solo op de klarinet. Volgend jaar zijn de kinderen die nu in groep 5 zitten aan de beurt om een echt instrument te leren. De kinderen die dan in groep vijf zitten krijgen weer algemene muzikale vorming. Volgens de kinderen van groep vijf van het Brukelum iets wat nooit moet stoppen. Want ze roepen in koor: "Muziek is Cool".

Afbeelding