De leerlingen tonen trots hun certificaat. Achter hun staat begeleider Nick Heesakkers
De leerlingen tonen trots hun certificaat. Achter hun staat begeleider Nick Heesakkers

Leerlingen sluiten blokfluitlessen af met certificaat

Algemeen Muziek

Beek en Donk - Het afgelopen jaar hebben weer een flink aantal kinderen blokfluitlessen gevolgd via de Stichting Muziekopleiding van O&U (SMO) uit Beek en Donk. Blokfluit is een leuk instrument om al op jonge leeftijd te kunnen starten met het maken van muziek.

De blokfluitlessen van SMO vinden plaats in kleine groepjes waardoor het plezier in het samen muziek maken wordt gestimuleerd. De kinderen leren spelenderwijs, onder leiding van een enthousiaste docent, noten lezen en omgaan met een instrument. Het samen met andere kinderen muziek maken is vaak toch het allerleukste, vooral als je dit mag laten horen op een echt podium.

Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het muziekseizoen van Harmonie O&U in de Muziektuin op 7 juli, is ook de blokfluitgroep te horen. Trots kunnen de leerlingen dan nog een keer hun vorderingen laten horen.

Zit je in groep 4 van de basisschool of ben je 7 jaar of ouder, dan kun je je aanmelden voor blokfluitlessen. De blokfluitlessen starten in september en vinden plaats op vrijdag tussen 18.00 en 19.00 uur in muziekcentrum 'Het Anker'. Aanmelden voor muzieklessen op een harmonie-instrument is ook mogelijk vanaf groep 5 van de basisschool of vanaf 8 jaar. Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in via opleiding@oenu.nl of neem contact op met Jolanda Rooijakkers 06-10691537.