Logo mooilaarbeek.nl
Kunst en Cultuur

Totempaal terug op Maple-hof in Mariahout

Wim van Eijndhoven werkt aan de vernieuwde totempaal  | Fotonummer: 44fddd
Wim van Eijndhoven werkt aan de vernieuwde totempaal

Mariahout - Het Maple-hof in Mariahout is een herinnering aan de ruim 300 inwoners uit het dorp die kort na de Tweede Wereldoorlog naar Canada emigreerden. Het jonge Mariahout werd te klein om ontwikkelingskansen te bieden aan de opkomende tweede generatie agrariërs. Een vierde deel van de toenmalige inwoners van het dorp ging in Canada de uitdaging aan.

Op dit herinneringshofje zijn in de loop der jaren verschillende ontmoetingen geweest van emigranten met hun familie en vrienden uit Mariahout en omgeving. De totempaal werd in 1988 als cadeau uit Canada meegebracht als teken van vriendschap en verbondenheid. De paal werd gesneden door de Canadese indiaan Austin McCue. Hij gaf de totempaal de naam: 'Weech ki wan di win' wat 'Vriendschap' betekent.

Na dertig jaar had de totempaal zijn oude glorie verloren en was niet meer te repareren. Door samenwerking met verschillende instanties, Gemeente Laarbeek, Canada Reünie Comités en Zorg om het Dorp, kon er een kopie gemaakt worden van de oude totempaal. De vernieuwde totempaal uit Canadees red-cederhout, is gemaakt door Wim van Eijndhoven, bewoner aan het Maple-hof.

Op zondag 16 juli om 11.00 uur wordt de vernieuwde totempaal op zijn eigen vertrouwde plaatsje op het Maple-hof feestelijk onthuld. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>