Winnaar Mats Trilsbeek met zijn grootste kanjer
Winnaar Mats Trilsbeek met zijn grootste kanjer

Mats Trilsbeek winnaar juni watermaand viswedstrijd

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - In de door Hengelsportvereniging Het Geduld uit Beek en Donk is Mats Trilsbeek als grote winnaar uit de bus gekomen. Hij wist maar liefst 18 vissen op de kant te krijgen, waaronder een zeelt van ruim 1,3 kg.

Ook de andere deelnemertjes lieten zich niet onbetuigd en allemaal vingen ze 1 of meer visjes, dit komt zelfs in de competitie van de vereniging maar zelden voor! Totaal werden er 66 vissen, waaronder 5 grote zeelten (met een gewicht van 800 tot ruim 1500 gram), gevangen met een geschat gewicht van meer dan 10 kg. De prijsuitreiking moest even worden uitgesteld omdat Max van den Broek nog in volle strijd gewikkeld was met een zeelt van ruim 1,5 kg! Na 15 minuten wist hij hem alsnog in het netje te krijgen en telde ook deze kanjer mooi mee.

Het was een heel spektakel aan de vijver deze zondagmiddag. Grootouders, ouders, broers, zusjes en vrienden kwamen kijken wat hun favoriet er van terecht zou brengen. En spannend was het. Al snel werden de eerste visjes gemeld en konden weer voorzichtig teruggezet worden in de vijver. Een prachtig gezicht als er weer een trotse hengelaar of hengelaarster de gevangen vis kon tonen.

Voor de hengels, lijntjes, voer en aas was door de vereniging gezorgd, Toon had alles perfect geregeld, voor elke deelnemer een tasje met daarin alle benodigde spullen, van peillood tot aas, van lijntje tot voer, alles zat in de tas. Mede door een ruim aantal vrijwilligers van de vereniging verliep de wedstrijd vlekkeloos. De deelnemertjes werden door de vereniging voorzien van drinken en versnaperingen en door juni watermaand van een gezonde appel. Natuurlijk hadden alle deelnemers ook zelf het nodige bij zodat ze op kracht zouden blijven in hun gevecht om de gevangen vis op de kant te krijgen.

De einduitslag was als volgt:
1. Mats Trilsbeek, 2. Max van den Broek, 3. Marc Jansen

Een wedstrijd die voor herhaling vatbaar is en hopelijk kunnen ze ook volgend jaar deze enorme leuke en spannende vismiddag voor de jeugd van Laarbeek weer organiseren.