Wim Daniëls (archief)
Wim Daniëls (archief) Foto: Liesbeth van Boxtel

Wim Daniëls opent Booktique/Meeting Point Read to Grow

Algemeen Algemeen

Beek en Donk - De bekende auteur Wim Daniëls uit Aarle-Rixtel opent zaterdag 8 juli om 13.00 uur Booktique/Meeting Point Read to Grow in Beek en Donk, aan het Heuvelplein 32A.

In Booktique/Meeting Point (gevestigd in de voormalige Wereldwinkel) zijn met name Nederlandse boeken te koop voor een kleine prijs en geven vrijwilligers voorlichting over het werk van de stichting Read to Grow. Deze stichting bestaat sinds 2002 en heeft al veel kunnen bereiken dankzij de inzet van vrijwilligers uit de regio. Met het kopen van een boek ondersteunt u Read to Grow. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn!

Over Read to Grow
Internationale scholen in o.a. Nederland, België, Luxemburg en Duitsland stellen Engelstalige en Franstalige boeken beschikbaar, die door Read to Grow worden opgehaald en naar de opslagruimte in Boekel worden gebracht. Vrijwilligers sorteren daar de boeken op kwaliteit, categorie en leeftijd. Vervolgens worden de boeken geteld en in dozen verpakt.

Organisaties die actief zijn in ontwikkelingslanden, kunnen bij Read to Grow boeken aanvragen voor bijvoorbeeld een school, weeshuis, ziekenhuis of bibliotheek. Na akkoord haalt de organisatie de boeken op in Boekel en zorgt voor vervoer naar het project. Zo zijn er al 500.000 boeken geschonken in ruim 60 landen. Het streven is om vóór 2020 een miljoen boeken aan duizend scholen te schenken.

De openingstijden van Booktique/Meeting Point: donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie ook op www.readtogrow.eu en de Facebookpagina: readtogrow.eu