De projectgroep Duurzaam Laarbeek
De projectgroep Duurzaam Laarbeek

Winst voor Duurzaam Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek - In het kader van duurzaaamheid werd vorige week door de gemeente de Dragon's Den gehouden. Een evenement waar Duurzaam Laarbeek lang naar uit heeft gekeken. Ze zijn enorm blij met dit originele initiatief en blij verrast met de hartverwarmende interesse van de inwoners van Laarbeek voor dit onderwerp.

Ze luisterden die avond naar een tiental duurzame ideeën, waaronder hun eigen plan voor een stroomgenerator in de molen van Lieshout. Nee, ze ontvingen niet de volledige subsidie die ze aangevraagd hadden. Maar dat geeft niet, ze zijn juichend naar huis gegaan!

Duurzaam Laarbeek werd geïnspireerd door de andere verhalen. Ze beluisterden mooie plannen rondom bijvoorbeeld zonnepanelen, het delen van elektrische auto's, verbeteren van het klimaat in de leefruimte en het tegengaan van voedselverspilling. Allemaal prachtige kansen voor Laarbeek.

Duurzaam Laarbeek feliciteert de grote winnaar van de avond – Snoeperij Jantje – van harte met de welverdiende erkenning. Een lovenswaardig initiatief dat echt bijdraagt aan een duurzame sociale maatschappij. Ze hopen alle deelnemers snel weer te spreken, bijvoorbeeld in een van de vergaderingen van Duurzaam Laarbeek. Samen met de gemeente denken ze daar na over de duurzaamheidsleningen die het college gaat verstrekken en over het ambitieuze zonnepanelenproject voor heel Laarbeek. De komende tijd zijn zij echter vooral druk bezig met de voorbereidingen van alweer het volgende evenement : de Duurzaamheidsmarkt bij kasteel Croy, op 9 juli.

Deze Dragon's Den heeft hen volop energie gegeven om daar de schouders onder te zetten. U heeft de Duurzaamheidsmarkt op 9 juli ook al in uw agenda genoteerd? Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Platform Duurzaam Laarbeek via duurzaamlaarbeek@outlook.com.