Afbeelding

Pinautomaat Lieshout gesloten uit angst voor plofkraak

Algemeen Algemeen

Lieshout - De afgelopen tijd heeft Rabobank landelijk en in de nabije omgeving verschillende keren te maken gehad met plofkraken. Een plofkraak brengt niet alleen schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden, maar brengt ook onveiligheid voor omwonenden met zich mee. Uit een risicoanalyse door Rabobank Nederland is gekomen dat de locatie in Lieshout een verhoogd risico met zich meebrengt. De grootste zorg zit in het toegenomen risico in persoonlijk letsel. Rabobank Peel Noord heeft daarom besloten de geldautomaat in Lieshout per direct te sluiten.

Maatregel
"Het is onze verantwoordelijkheid dat we de veiligheid van onze mensen voorop zetten", aldus Peter van Loon, directeur Particulieren en Private Banking. "Bij de geldautomaat in Lieshout kunnen we deze veiligheid momenteel onvoldoende garanderen. Dit heeft te maken met de constructie van de ruimte waarin de geldautomaat zich bevindt in combinatie met een bewoonde bovenwoning. Daarom sluiten we de geldautomaat in Lieshout per direct om persoonlijk letsel te voorkomen. Momenteel onderzoeken we de alternatieven voor een nieuwe pinlocatie in Lieshout. We zijn daarover in gesprek met diverse partijen. Het kan zijn dat de geldautomaat op een andere locatie wordt verplaatst, zoals in een winkel of dat er een losstaande pinbox komt, maar het kan ook zijn dat de automaat niet meer terugkeert. Dat wordt nu onderzocht.  Ons uitgangspunt is daarbij om de beschikbaarheid van contant geld zoveel mogelijk te handhaven in het dorp. Wel moeten we die beschikbaarheid afwegen tegen de impact van een plofkraak op de omgeving." De overige automaten in regio Peel Noord voldoen aan de nu gestelde veiligheidseisen en blijven vooralsnog in gebruik.

Alternatieven om te beschikken over (contant) geld
De dienstverlening van de Rabobank voorziet hierin op de volgende manieren: Dichtstbijzijnde geldautomaten zijn in: Mariahout, Mariastraat 54, 24/7 geopend. Beek en Donk, Heuvelplein 12, 24/7 geopend. Aarle-Rixtel, Dorpsstraat 10, 24/7 geopend. Geldservice zodat contant geld thuisbezorgd wordt. Rabobank klanten kunnen contact opnemen met één van de Rabobank adviseurs via (0492) 39 19 19 voor meer informatie.

Voor de meest actuele informatie over deze alternatieven, kijkt u op www.rabobank.nl/peelnoord.