BCL-M2/Totaal Service Laarbeek met (vlnr) Marthijn Junggeburth, Ingrid Bergé, Jos Kluijtmans en Ine Merkelbach
BCL-M2/Totaal Service Laarbeek met (vlnr) Marthijn Junggeburth, Ingrid Bergé, Jos Kluijtmans en Ine Merkelbach

Midweekteam Badminton Club Lieshout eindigt competitie

Sportnieuws Sport

Lieshout - Het tweede midweekteam van Badminton Club Lieshout heeft het seizoen in mineur afgesloten. Na nieuwe verliespartijen tegen JFF en de uiteindelijke kampioen BC Alouette is het team op de laatste plaats geëindigd van poule 2 in de vierde klasse. De conclusies uit deze rangschikking zijn inmiddels getrokken: BCL-M2/Totaal Service Laarbeek speelt komend seizoen weer in de vijfde klasse.

BCL-M2/Totaal Service Laarbeek – JFF-M2: 2-6
De thuiswedstrijd tegen JFF uit Berkel-Enschot heeft BCL-M2/Totaal Service Laarbeek twee wedstrijdpunten opgeleverd. Ingrid Bergé behaalde één van de twee wedstrijdpunten in haar singlepartij. Met 21-19, 21-19 was zij nét de baas over Franka van Onzenoord. Ida van de Lockant, Jos Kluijtmans en Marthijn Junggeburth konden haar dat niet nadoen in hun singlepartijen. Ida en Jos verloren kansloos; Marthijn kwam net iets verder maar kon ook niet winnen. In de mixpartijen haalden Ida van de Lockant en Marhtijn Junggeburth ook één wedstrijdpunt binnen. In hun mixpartij moesten ze echter wel tot het uiterste gaan, na een verloren eerste set (15-21). Met twee keer 21-19 in de tweede en derde set wisten ze de partij alsnog binnen te halen. In de andere mixpartij viel het kwartje nét de andere kant op: Ingrid Bergé en Jos Kluijtmans verloren met 19-21 in de toegevoegde derde set. De dubbelpartijen brachten geen succes voor de Lieshoutse badmintonners. In de damesdubbel werd nog wel een derde set bereikt, maar die kon niet gewonnen worden. In de herendubbel kwamen de heren niet zover: Marthijn en Jos verloren in twee sets.

BCL-M2/Totaal Service Laarbeek – BC Alouette-M2: 3-5
Ook de thuiswedstrijd tegen het tweede midweekteam van BC Alouette kon niet gewonnen worden. De eerste dubbelpartijen werden nog eerlijk gedeeld. Invaller Richard Essers kon samen met vaste kracht Jos Kluijtmans alleen in de eerste set bijblijven (20-22) waarna de tweede set met duidelijkere cijfers verloren werd (13-21). Ine Merkelbach en Ingrid Bergé deden dat beter: zij wonnen met 21-11 en 22-20 in twee sets. Ook de daaropvolgende singlepartijen werden eerlijk gedeeld: de dames wonnen en de heren verloren. Zowel Ine Merkelbach als Ingrid Bergé deden dat overtuigend en in twee sets. Richard Essers en Jos Kluijtmans verloren allebei in twee sets, waardoor de tussenstand op 3-3 kwam. Helaas werden daarna de beide mixpartijen verloren. Ine Merkelbach en Richard Essers verloren in twee sets van Mike Bruggeman en Tilly Klop. Ook Ingrid Bergé en Jos Kluijtmans verloren. Zij kwamen echter wél tot een derde set tegen Joop Faria en Inge Huisman, maar konden die niet winnen, waardoor de hele partij uiteindelijk met 3-5 verloren werd.

Eindstand
Door deze nieuwe verliespartijen heeft BCL-M2/Totaal Service Laarbeek 33 wedstrijdpunten in de 12 gespeelde wedstrijden verzameld. Met dat aantal is het Lieshoutse team zevende en laatste geworden in poule 2 van deze vierde, regionale klasse, op ruime afstand van de nummers 6, 5 en 4 die met 41 en 42 wedstrijdpunten vlakbij elkaar zijn geëindigd. Naar aanleiding van deze eindstand heeft het overigens, net gepromoveerde team besloten komend seizoen weer in de vijfde klasse te gaan spelen. Overigens is het Bestse BC Alouette-M2 uiteindelijk kampioen geworden in deze poule, waardoor de 3-5 prestatie tegen dit team in de laatste thuiswedstrijd in een ander daglicht gezien kan worden: nipt verloren van de uiteindelijke kampioen is immers een prima prestatie.

Programma
Woensdag, 5 juli, 18.30 uur: Laatste speelavond van seizoen 2016/2017 (Allen)
Zaterdag, 8 juli, 09.15 uur: Seizoens-afsluiting, uitstapje (Jeugd)
Woensdag, 30 augustus, 18.30 uur: Eerste speelavond seizoen 2017/2018 (Allen)