Afbeelding

Eerste NK Dansen voor RC de Oude Molen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van RC De Oude Molen in Beek en Donk werd er deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap roldansen, wat werd gehouden op 1 en 2 juli in Nieuwegein. Het roldansen wordt al jaren bedreven door verschillende andere verenigingen in Nederland maar pas 2 jaar geleden is RC de Oude Molen deze nieuwe uitdaging aangegaan.

Zaterdag mocht Julia van Zutven de spits afbijten met haar verplichte dans en later op de middag stond haar stijldans op het programma. Beide dansen werden op wat kleine foutjes na, naar tevredenheid gereden.

Bij de cadetten kwamen Kimberly van Schijndel en Floortje van Oss uit voor de Beek en Donkse vereniging. Ook in deze klasse was de concurrentie groot maar zij hebben naar kunnen gereden.

Op zondag mochten de mini's hun 2 verplichte dansen laten zien. Cloë de Ridder en Naïla Raaijmakers hebben zich goed staande weten te houden en hebben het afgelopen seizoen veel bijgeleerd. Daarna mochten de cadetten en de junioren hun vrije dans nog ten uitvoer brengen en ook dat ging goed.

Al met al kunnen ze terugkijken op een geslaagd weekend en een ervaring rijker.

Uitslag:
Mini's: Cloë de Ridder 9e , Naila Raaijmakers 10e
Cadetten: Floortje van Oss 10e en Kimberly van Schijndel 11e
Junioren: Julia van Zutven 5e