De winnaars, Marinus Swinkels (l) en Marinus Smits (m). Rechts voorzitter Toon Daniels
De winnaars, Marinus Swinkels (l) en Marinus Smits (m). Rechts voorzitter Toon Daniels

HSV 't Sluisje viert 70-jarig bestaan

Sportnieuws Sport

Lieshout - Na een geweldige jeugdactiviteit, tijdens de nationale hengeldag, was het afgelopen zaterdag de beurt aan de leden van HSV 't Sluisje om het 70-jarig bestaan van hun club te vieren.

Om precies 10.00 uur begon de koppelwedstrijd en fanatiek gingen de vissers van start. Met een aantal verrassingselementen gedurende de wedstrijd, waarbij de lol vandaag een hoofdrol had, werd menig vis naar het leefnet gebracht.

De deskundige jury, Dick Warbout en Willy Verhoeven, was resoluut met het noteren van de namen van de winnaars, al was het soms een moeilijke beslissing. Terwijl de vissers hun wedstrijd hadden waren de mensen van de catering, Kevin en Karel, al volop bezig met het bereiden van het eten voor het feest. Dat er gedurende de viswedstrijd soms een buitje regen viel was voor de deelnemers geen probleem. Met de nodige versnaperingen, koffie en een broodje frikandel, kwam de wedstrijd toch tot een goed einde.

Na de wedstrijd vond direct de prijsuitreiking plaats. Behalve de einduitslag, deze werd 's avonds bekend gemaakt. Toen de vissers zich thuis hadden opgefrist en ook de andere leden naar het avondfeest kwamen, nam voorzitter Toon Daniëls het woord. Hij memoreerde aan de mooie vereniging en had voor de aanwezige Hein Smits nog een verrassing. Hein was dit jaar 40 jaar lid, maar kon niet op de jaarvergadering aanwezig zijn. Nu werd bij hem het speldje opgespeld en ontving hij alsnog de felicitaties voor zijn lidmaatschap. Toen was er nog de bekendmaking van de koppelwedstrijd. Het waren de M en M's, Marinus Smits en Marinus Swinkels, die de wedstrijd hadden gewonnen. Zij bleven de gebroeders Blenkers met een verschil van 18 cm. net voor.

De winnaars ontvingen van de voorzitter beide een handgemaakt kunstwerk 'de peel in brand' wat gemaakt en geschonken werd door kunstenares Liesbeth Lukaart uit Helenaveen, waarvoor natuurlijk hartelijke dank. Na het officiële gedeelte was er nog tijd genoeg om te buurten, nog wat te eten en te drinken. De organisatie van deze dag kan terugzien op een mooie gebeurtenis en dankt hierbij nogmaals alle aanwezige voor hun belangstelling.

Uitslag koppelwedstrijd
1. Marinus Smits en Marinus Swinkels 371 cm. 2. Benny en Eric Blenkers 353 cm. 3. Gerry Dekkers en Lambert Krekkels 289 cm. 4. Rolf van de Laar en Henk Coppens 260 cm. 5. John Ramakers en Toon Daniëls 254 cm. 6. Piet van Hoof en Frans Verkuijlen 222 cm. 7. Eric de Groot en Hans Coppelmans 206 cm. 8. Ton van den Baar en Theo van Kaathoven 165 cm. 9. Jan Geven en Henk van Lierop 96 cm. Hermann Binger had geen koppelmaat tijdens deze wedstrijd maar ving wel 153 cm.